Biografie André van Duin in de winkels!

We schreven er al eerder over, en nu is het dan eindelijk zover: de biografie over André van Duin ligt in de winkels! 

Het allereerste exemplaar van de biografie Gewoon André kreeg Van Duin (74) uit handen van Jan Slagter in het DeLaMar Theater. Het boek werd geschreven door Bert Kuizenga, die hiervoor vele vrienden en collega's interviewde, maar natuurlijk ook vele uren met André zelf doorbracht. 

Het levert een prachtig portret op van de artiest die door iedereen op handen wordt gedragen. Zo komen Joop van den Ende, Youp van 't Hek, Joke Bruijs, en Freek de Jonge aan het woord. En zelfs Mark Rutte komt aan bod met een persoonlijke brief. 

Matthijs van Nieuwkerk, die samen met André de liefde voor Franse chansons en Charles Aznavour in het bijzonder deelt, heeft ook meegewerkt aan het boek. 

Nu.nl somt een aantal opmerkelijke passages op uit het boek, waarin onder meer te lezen valt dat André in het begin totaal niet enthousiast was over zijn rol in Het geheime dagboek van Hendrik Groen. Hij vond de rol van ernstig zieke man niet passen bij zijn imago van komiek. Ook vielen de opnames samen met de ziekte van zijn echtgenoot Martin, die later overleed

Het boek Gewoon André is vanaf nu te koop bij de boekhandel. 

 

Gerelateerde onderwerpen