5 theatertips om Internationale Vrouwendag te vieren

Drie hoeraatjes voor de vrouw! Op 8 maart is het Internationale Vrouwendag. Een dag waarop we aandacht vragen voor gelijke rechten van vrouwen en hun positie in de samenleving. Ook Theater.nl viert deze dag met vijf theatertips met getalenteerde powervrouwen in de spotlight.

Unbeschreiblich Weiblich

In de theatervoorstelling Unbeschreiblich Weiblich gaan onder meer Saskia Noort en Stella Bergsma op onderzoek uit naar wat het betekent om een vrouw te zijn. Het punk-nummer Unbeschreiblich Weiblich van Nina Hagen is hierbij het startpunt. Deze Duitse zangeres zorgde eind jaren 70 ervoor dat een nieuwe generatie vrouwen de feministische barricades betrad. Wat is hiervan over anno 2023? Bekijk de speellijst!

Lenette van Dongen: Dat doet ze anders nooit 

Lenette van Dongen ontving heel veel lof over haar vorige voorstelling Paradijskleier waarin ze met alle trots sprak over hoe het is om als vrouw ouder te worden en hoe geweldig dat is. Met deze mindset staat ze weer op de planken met haar nieuwste voorstelling Dat doet ze anders nooit. Lenette gaat voor een 'fukkit list' in plaats van een bucket-list. Is er iets wat je niet durft? Dan moet je het juist doen! Bekijk de speellijst hier.

Nienke Plas: Postnatale Expressie 

Iedereen die voor het eerst moeder (of vader) wordt, weet wat voor indrukwekkende impact dat op je leven heeft. Zo ook Nienke Plas. Ze maakte een hele evolutie door als vrouw. Deze evolutie heeft ze op hilarische wijze samengevat in haar voorstelling Postnatale Expressie. Bekijk de speellijst.

Nouveau Fuck

Voor de liefhebber van alternatief theater is Nouveau Fuck een aanrader! Deze feministische 18+ poppenvoorstelling vertelt het verhaal van onbeschaamd, onbescheiden en radicaal vrij zijn. Zodat eindelijk iedereen ongegeneerd zichzelf kan zijn. In dit stuk van Cat Smits Company zit toneel, tekst, muziek, film en poppenspel. Hier vind je de speellijst.

n00b speelt n00b

n00b (Laura Bakker en Isabelle Kafando) is een weergaloos duo van dames die in 2021 het Nederlandse toneel bestormde. Ze wonnen de Top Naeff Prijs voor het meest veelbelovende talent en ontvingen zowel de publieksprijs als de Wim Sonneveldprijs op het Amsterdams Kleinkunst Festival. Dit cabaret is gemaakt door en voor de n00bs van deze wereld, een viering van individualiteit en een hartverwarmende ervaring. Bekijk de speellijst.

 

Kijk voor meer voorstellingen in onze theateragenda.

Gerelateerde onderwerpen