5 heerlijke nostalgische filmpjes van Herman van Veen

Hermannus Jantinus van Veen, beter bekend als Herman, wordt op 14 maart 76 jaar! Deze podiumkunstenaar maakte op 20-jarige leeftijd al zijn theaterdebuut en is nog lang niet klaar met optreden. Zo'n lange carrière heeft natuurlijk veel moois opgeleverd. Dompel je onder in nostalgie en ga terug in de tijd met deze heerlijke klassiekers van Van Veen.

Zo vrolijk

Wist je dat Alfred Jodocus Kwak door Herman van Veen is bedacht? Hij schreef in 1976 een kindermusical over het dappere eendje. Later werd de eend internationaal bekend door de televisieserie.


Hilversum III een cover?

Met het liedje Hilversum III scoorde Van Veen een top-10 hit. Maar wist je dat het een cover is van het Duitse liedje Lang scho nimma g’sehn van de band Haindling? Willem Wilmink schreef de tekst voor de Nederlandse versie.

Suzanne

Het nummer Suzanne werd in 1969 op single uitgebracht. Met dit liedje kreeg Herman van Veen grote bekendheid. Ook dit lied is een cover van niemand minder dan Leonard Cohen. In het tv-programma De Wereld Draait Door vertelde Van Veen ooit dat Leonard Cohen heeft gezegd "te kunnen leven" met de Nederlandse versie van zijn lied.

Haast

Tegenwoordig lijkt het alsof iedereen in constante haast en drukte zijn leven leeft. Maar in 1979 vond Van Veen al dat iedereen zoveel haast had. Daarom deed hij met Opzij een oproep tot onthaasten.

Dochter Anne

Wat doe je als je liedjesschrijver bent en je een dochter krijgt? Dan maak je daar natuurlijk een liedje over! Dat is wat hij deed voor zijn dochter Anne waarin hij zingt over haar geboorte en hoe ze opgroeit.

- YouTube


Heb jij een favoriet liedje van Herman van Veen? Laat het ons weten op Facebook of Instagram!

Gerelateerde onderwerpen

Lees meer over