25 jaar hits van Trijntje Oosterhuis

Onze artiest van de week is dit keer niemand minder dan Trijntje Oosterhuis. Zij is al meer dan 25 jaar een van de meest succesvolle zangeressen van ons land. Keer op keer scoort ze grote hits. En regelmatig tourt ze langs de theaters met haar mooiste nummers.

We blikken terug op ruim 25 jaar muziek van Trijntje Oosterhuis en zetten een paar bijzondere nummers op een rij. 

Total touch

Samen met haar broer Tjeerd richt Trijntje eind jaren 80 de band Total touch op. In 1996 verschijnt hun eerste Album met hits als 'Touch me there' en 'Somebody else's lover'. 

 

 

Solo

In 2001 begint Trijntje aan haar solocarrière als artiest. Ze treedt op in de Amsterdam ArenA ter gelegenheid van het huwelijk van Willem-Alexander en Máxima, brengt haar eerste album uit en gaat op theatertournee door het hele land. Ook zingt ze mee met de wereldbekende band Queen tijdens een verrassingsoptreden in Amsterdam. Haar carrière heeft een vliegende start. In 2003 zingt ze 'Nu dat jij er bent', een nummer geschreven ter gelegenheid van de geboorte van kroonprinses Amalia.

 

 

Jazzmuziek

Dat ze een veelzijdige artiest is, blijkt wel wanneer ze in 2006 het album The look of love uitbrengt. Hierop zingt ze jazzmuziek uit het repertoire van Burt Bacharach, samen met het Metropole OrkestThe look of love komt meteen binnen op nummer 1 in de Album top 100.

 

 

The Passion

In 2021 vertolkt ze de rol van Maria in The Passion in Roermond. Hier zingt ze samen met Freek Bartels, die Jezus speelt, een prachtige versie van het nummer 'De weg'.

 

 

Het nieuwste album

Al ruim 25 jaar lang timmert Trijntje Oosterhuis aan de weg en is ze een van de grootste Nederlandse zangeressen. En ze is nog lang niet klaar. Afgelopen november bracht ze nog het album Everchanging times, met onder andere het nummer 'Arthur's theme'. Hiermee zal ze in 2022 ook langs de theaters touren.

 

 

Foto: Jelle Smid

 

Gerelateerde onderwerpen