Jonathan Vroege en William Spaaij in musical Grease

De eerste castleden voor Grease - The Musical zijn bekendgemaakt. Onder meer William Spaaij en Jonathan Vroege spelen mee in wereldberoemde musicalproductie, die vanaf 6 april 2023 in de Nederlandse theaters te zien is.

Met de aankondiging van onder meer William Spaaij (o.a. The Sound of Music, ZODIAC), Jonathan Vroege (o.a. Disney's Aladdin) zijn de eerste namen voor Grease - The Musical onthuld. Spaaij duikt in de huid van presentator Vince Fontaine, terwijl Vroege de rol van T-birdslid Kenickie op zich neemt. Ook Marjolijn Touw (o.a. Helly Dolly) en Esmée Dekker (o.a. My Fair Lady, De Grote Rocky Horrow Show) maken hun opwachting. Touw speelt de schooldirectrice, Dekker is te zien als Rizzo.

De rollen van Danny en Sandy worden vergeven in een nieuwe editie van de Op zoek naar-reeks, de populaire talentenjacht van AVROTROS. De uitzendingen hiervan eind december van start.

45 jaar

In 2023 is het 45 jaar geleden dat Grease in de Amerikaanse bioscopen première ging. De film over de onstuimige zomerromance tussen Danny en Sandy groeide uit tot een ware publieksfavoriet. Ook de musicalproductie is wereldwijd al decennialang een kaskraker. In 2023 brengen Albert Verlinde Producties en Senf Theaterproducties de musical terug naar Nederland.

Grease - The Musical is vanaf 6 april 2023 in de Nederlandse theaters te bewonderen.

 

 

Foto: Jonathan Vroege - Fotograaf Roy Beusker

Gerelateerde onderwerpen