Willemijn Verkaik zingt Frozen 2-nummer tijdens de Oscars

De uitreiking van Oscars had gisteravond toch nog een piepklein Nederlands tintje: musicalactrice Willemijn Verkaik mocht namelijk een klein stukje meezingen met het nummer 'Into the Unknown' uit Frozen 2. Een hele groep met Elsa's uit allerlei verschillende landen stond op het podium naast de originele zangeres, Idina Menzel.

Het muzieknummer 'Into the Unknown' was genomineerd voor een Academy Award (beter bekend als de Oscar). Daarom haalde Walt Disney verschillende Elsa's uit de wereld naar de uitreiking om samen het lied te zingen. Idina Menzel en Aurora zongen de oorspronkelijke uitvoering in het Engels.

Willemijn Verkaik mocht samen met Maria Lucia Heiberg Rosenberg (uit Denemarken), Takako Matsu (Japan), Carmen Sarahí (Latijns Amerika), Lisa Stokke (Noorwegen), Katarzyna Łaska (Polen), Anna Buturlina (Rusland) en Gisela (Spanje) een regel uit het nummer zingen.

- YouTube

Helaas mocht Willemijn Verkaik géén twee regels zingen... ze zong het nummer namelijk in het Duits en in het Nederlands in. En omdat Duits een veel groter taalgebied is, komen we er als Nederlanders bekaaid vanaf.

Toch zal dat de fans van Frozen niet teleurstellen, want het blijft natuurlijk wel een enorm bijzondere uitvoering.

Willemijn Verkaik in het theater

Bovendien is Willemijn Verkaik momenteel te bewonderen in Annie, de musical. Ook is ze volgend seizoen te zien in Waitress, samen met vele andere musicalsterren.

Ben je op zoek naar een andere musical? Kijk dan ook even in onze theateragenda.

 

Gerelateerde onderwerpen