Wat zijn eigenlijk de cultuurplannen van de politieke partijen?

Weet jij al op welke partij je gaat stemmen volgende week? En weet je wat de partijen eigenlijk voor plannen hebben voor cultuur en media? NU.nl heeft de cultuurplannen op een rijtje gezet. Een goede stemhulp voor cultuurminnend Nederland!

Het is met zoveel partijen en ellenlange partijprogramma’s niet gemakkelijk wijs te worden wat elke partij nu van plan is. NU.nl heeft daarom gekeken naar de doorrekeningen van het Cultureel Planbureau om te kijken welke partijen investeren in cultuur en welke partijen bezuinigen. Daardoor kun je de partijen gemakkelijker vergelijken.

De partijen die in de huidige regering zitten konden hun plannen laten doorrekenen. PVV, FvD en de PvdD hebben dit niet gedaan en kunnen we dus ook niet meenemen in de vergelijking.

Vergelijken plannen

De cijfers uit de doorrekening kun je prima gebruiken om de partijen te vergelijken op het gebied van cultuur. Ze laten echter geen belofte zien van de partijen over deze plannen! Ook is er niet gekeken naar de haalbaarheid ervan. Het is goed dat in het achterhoofd te houden en de cijfers te zien als een richting die de partijen op willen gaan.

Partijen die investeren in cultuur

Partijen die bezuinigen op cultuur

 

Bron: NU.nl

Lees meer over