Vrouwen in het theater

Vandaag is het Internationale Vrouwendag. Dat laten we natuurlijk niet onopgemerkt voorbijgaan.

Wist je dat in het verleden acteren taboe was voor vrouwen en vrouwenrollen door mannen werden gespeeld? Dat is gelukkig nu wel anders. Vrouwen hebben inmiddels het podium veroverd.

Maar dat het niet gemakkelijk is om werk te vinden in de theaterwereld, bewijst het verhaal van Tineke Schouten. Wist je dat ze het op het punt stond op te geven, vlak voordat ze doorbrak? Lees het hier.

Girls' night out

Er zijn veel voorstellingen met vrouwen en over vrouwen. En wat is er nou leuker dan met je vriendinnen naar een goede vrouwenvoorstelling te gaan?

Wat dacht je bijvoorbeeld van de vriendinnenrevue Powervrouwen, een heerlijke feelgood-show vol hilariteit en herkenbare vrouwenzaken. Daarvoor kun je overigens ook goed terecht bij Opvliegers 2, met vooral voor de wat oudere dames een herkenbaar verhaal. Een groep vriendinnen gaat op wintersport en hebben de grootste lol met skipassen, skilessen, knappe skileraren en stoeltjesliften. En, de perikelen rondom de overgang...

Meer zin in drama? Ga dan naar Hedda Gabler, een tragisch stuk over een vrouw die ten onder gaat aan haar eerlijkheid. En voor een muzikale avond kun je goed terecht bij Abafazi (Zulu voor 'vrouwen'), waarbij je op een muzikale reis gaat naar het zuiden van Afrika. Ook speelt nu Twee vrouwen, gebaseerd op het gelijknamige boek van Harry Mulisch dat gaat over een relatie tussen twee vrouwen. Een van hen is gescheiden en haar ex-man zorgt voor onrust.

Genoeg te beleven dus in het theater voor een echte vrouwenavond. Kijk op onze agenda voor meer voorstellingen.


Combineer je theaterbezoek met een heerlijk etentje. Kijk hier voor een gezellig restaurant.