Vrijheid vieren met theater

Het is 5 mei, dus Nederland viert zijn bevrijding! Uiteraard doen ook theaters hier graag aan mee, en soms met bijzondere evenementen...

Zo Het Lindenberg Theater in Nijmegen organiseert een heus kinderbevrijdingsfestival. Er is van alles te doen voor iedereen van 3 tot 11 jaar oud. Zo kunnen kinderen naar een workshop over het circus, leren hoe ze een 'bevrijdingsvuur' maken en lekker dansen tijdens de mini-disco. Om 14.00 verzorgt Jazz4Kids het kinderconcert 'Ella, een swingend sprookje', over een eendje dat van muziek en zingen houdt.

Ben je in Zwolle vandaag? Windesheim Theater verzorgt voor het derde jaar op rij een gevarieerd programma. De dag start met een vrijheidscollege van NRC-columnist Zihni Özdil. De rest van de dag kun je genieten van standup comedy, kleinkunst, groovy countrymuziek en punkfunk. Afsluiter is de Silent Disco, waarbij iedereen de muziek alleen hoort via een draadloze koptelefoon.

Ook in Den Bosch kun je een bijzondere voorstelling bezoeken. In het kader van het Jeroen Bosch Jaar 2016 verzorgt Sociaal Theater namelijk het wagenspel De Keisnijder, geïnspireerd op het gelijknamige schilderij van de beroemde schilder. Bijzonder is dat dit gespeeld moet worden door cliënten van Maatschappelijke Opvang, een maatschappelijke opvang en vrouwenopvang. De voorbereiding van het wagenspel vindt plaats door verschillende workshops over toneel, muziek, decorbouw, kostumering en grime.

Wat je ook gaat doen, Theater.nl wenst je een hele fijne Bevrijdingsdag en Hemelvaart!

Lees meer over