Veldhuis & Kemper, Simone Kleinsma en meer artiesten in Scrooge Live

Ruim een week geleden maakte Omroep MAX bekend dat ze op 20 december een waar kerstspektakel gaan uitzenden; Scrooge LiveNu is bekend welke artiesten mee gaan doen aan deze televisiekerstshow.

Het is het cabaretduo Remco Veldhuis en Richard Kemper die het verhaal hebben genomen en een eigentijds tintje hebben gegeven. Veldhuis zal hierbij de rol van verteller op zich nemen en Kemper speelt de bekende hoofdrol Ebenezer Scrooge.

Maar zij hebben verder een ware sterrencast om zich heen verzameld. Zo wordt de jonge Scrooge gespeeld door Ridder van Kooten, vertolk Plien van Bennekom de geest van het verleden en schittert Simone Kleinsma als de geest van het heden. Andere artiesten die zeker voorbij gaan komen zijn Kasper van Kooten, Jasmine Sendar, Anouk Maas, Jamai Loman, Johnny Kraaijkamp jr., Ron Brandsteder en Carrie ten Napel.

Het inladen van de media-bestanden is mislukt.

 

Scrooge Live

Met zo’n cast kan het niet anders dan dat Scrooge Live een groot muzikaal spektakel wordt. Het verhaal wordt dan ook verteld aan de hand van veel muziek, met veel kerstnummers en internationale hits. Het zal een soort muzikale speelfilm worden die live wordt gespeeld.

Armoede onder kinderen

Het verhaal gaat ook over armoede onder kinderen, waar door middel van de uiterst gierige hoofdpersoon Scrooge aandacht aan gegeven wordt. Helaas is dit nog steeds een erg actueel thema, ook in Nederland. Er zijn meer dan 300.000 kinderen en jongeren in ons land die leven in armoede, iets wat er door de coronacrisis niet bepaald beter op is geworden. De show is dan ook een manier om hier aandacht voor te krijgen en om geld op te halen onder het motto ‘Geef ze warmte!” Met het opgehaalde geld zal kleding worden gekocht voor kinderen die dat nodig hebben.

Gerelateerde onderwerpen

Lees meer over