Vanavond grote finale Songfestival! #TeamJeangu

Vanavond is het zover: de grote finale van het Eurovisiesongfestival. Wij wensen Jeangu Macrooy alvast heel veel succes!

De eerste twee halve finales waren weer als vanouds: uitbundige nummers en even uitbundige acts uit heel Europa lieten zien wat ze in hun mars hebben. Na het Songfestival een jaar gemist te hebben en een hoop onzekerheden over de mogelijkheden, is het feest van verbinding helemaal terug – ook al zitten er 'maar' 3500 mensen publiek in de zaal. Vanavond mag ook Jeangu Macrooy voor het eerst live zijn nummer Birth of a New Age performen.

Jeangu Macrooy - Birth Of A New Age - Second Rehearsal

 

Concurrentie Macrooy

En tegen wie neemt Macrooy het vanavond op? In de twee halve finales zagen we dat onder andere Malta, Noorwegen, IJsland en onze zuiderburen België doorgingen. Ook de Nederlandse Stefania, die uitkomt voor Griekenland, zien we vanavond terug.

The Roop - Discoteque - LIVE - Lithuania

 

Veel lof

Niet alleen de artiesten zijn een veelbesproken onderwerp. Ook de presentatoren en de acts tussendoor oogsten veel lof. Edsilia Rombley, Jan Smit, Chantal Janzen en Nikkie de Jager vullen elkaar goed aan en de looks van vooral Janzen worden goed ontvangen.

In de eerste halve finale trad Davina Michelle op met het nummer The Power of Water. Zowel in Nederland als daarbuiten zijn mensen onder de indruk.

Davina Michelle - The Power of Water

Gerelateerde onderwerpen

Lees meer over