Vanaf 25 september wordt de coronapas verplicht voor theaters en andere podia

Vanavond hoorden we van het demissionaire kabinet wat de coronamaatregelen zullen zijn vanaf 25 september. De belangrijkste wijziging voor theaters is het vervangen van de 1,5 meter voor een verplichte coronapas.

Vanaf 25 september hoeven bezoekers in theaters en andere culturele instellingen geen anderhalve meter afstand meer te houden. In plaats daarvan wordt het verplicht een coronatoegangsbewijs te laten zien bij binnenkomst. Hierdoor kunnen theaters weer op volle zaalcapaciteit draaien. Zo’n toegangsbewijs is geldig als je volledig bent gevaccineerd, een recente negatieve test kunt overleggen of recent bent hersteld van corona. De verplichting geldt voor iedereen ouder dan 12 jaar.

Grote evenementen en poppodia

Voor grotere evenementen en binnen-evenementen zonder vaste zitplaats komen er ook weer meer mogelijkheden. Zo zijn er vanaf 25 september weer popconcerten en soortgelijke shows mogelijk zijn, al mag niet meer dan 75 procent van de zaalcapaciteit worden benut. Ook moeten de deuren tussen 12 en 6 uur ’s nachts gesloten blijven. Meerdaagse evenementen en festivals mogen weer volledig doorgaan. Bezoekers moeten wel elke 24 uur hun coronabewijs laten zien.

Dat is goed nieuws voor een groot deel van de evenementenbranche. Voor de poptempels en podia die nog niet op volle sterkte mogen draaien, wordt nog gekeken naar een financiële regeling. Deze nieuwe maatregelen duren zeker tot 1 november.

Lees meer over