Twents Talent

Herman Finkers, Ilse De Lange, Johan Nijenhuis... Het zijn slechts een paar namen van bekende succesvolle Twentenaren. Hopelijk kunnen we binnenkort zangeres en songwriter Nienke Lohuis aan het rijtje toevoegen. Ze is in ieder geval al goed op weg.

De 26-jarige uit Almelo is zangeres van de band inlakech en won in 2014 zowel de Jacques de Leeuwprijs voor het beste Talent van de kunstopleidingen van Fontys als de Entreeprijs van Theaterfestival Boulevard. En nu mag ze een theaterprogramma maken voor het theaterfestival.

Naast het optreden met de band, gaat ze namelijk ook graag het theater in met een solo-programma. "De teksten die ik tot nu toe geschreven heb, gaan vooral over mezelf en de dingen die ik meemaak. Maar ik wilde wat meer inhoud, wat andere dingen te vertellen hebben", vertelt ze in een kort interview aan het Brabants Dagblad.

Vanavond treedt ze op met haar show tijdens het Boulevard festival in Den Bosch met haar voorstelling 'Ik kan wel honderd worden als ik voor die tijd niet dood ga'.
 


Een avond naar het theater? Maak je avond compleet met een lekker etentje bij een van deze restaurants

Lees meer over