Trijntje Oosterhuis speelt Maria in The Passion

Dit jaar zal Trijntje Oosterhuis Maria spelen in The Passion. Eigenlijk zou de zangeres vorig jaar dezelfde rol spelen maar toen kon het televisie-evenement niet doorgaan vanwege de coronacrisis en werd een aangepaste versie uitgezonden.

Oosterhuis zegt dat ze het erg bijzonder vindt om de rol van Maria te spelen. Ze hoopt dat ze de kijker hoop kan geven. "Want dat heeft de wereld op dit moment wel nodig", aldus de zangeres.

"Het voelt als een grote taak. Wat mij betreft is de kracht van The Passion: aan elk personage kan iemand zich spiegelen. Zelf herken ik als moeder van vier kinderen veel in Maria. Ook ik zal ze ooit moeten loslaten in liefde. Het paasverhaal is een verhaal voor de wereld: het heeft ons allemaal iets te zeggen. We kunnen die warmte en liefde uit het verhaal wel gebruiken", vertelt Oosterhuis.

Einde van The Passion?

In juni 2020 werd bekend dat de EO ging stoppen met het jaarlijkse televisiespektakel dat rondom Pasen wordt uitgezonden. De omroep vond het tijd voor vernieuwing. Even leek het erop dat we The Passion niet meer terug zouden zien. Maar in oktober maakten KRO-NCRV bekend dat zij The Passion willen laten herreizen.

Vorig jaar zou Tim Akkerman Jezus spelen en Jan Kooijman en Soy Kroon kregen de rol van Petrus en Judas. Of zij deze rollen weer op zich zullen nemen, wordt op 17 februari bekend gemaakt.

 

Beeld: KRO-NCRV

Gerelateerde onderwerpen

Lees meer over