Tournee musical Les Misérables flink uitgebreid

De wereldberoemde musical Les Misérables is volgend jaar in negen grote theaters te bewonderen. Naast de aankondiging voor Koninklijk Theater Carré is de productie onder meer te zien in Rotterdam, Den Haag, Maastricht en Groningen.

Eind april kondigde De Graaf & Cornelissen Entertainment na meer dan dertig jaar van afwezigheid de terugkeer van Les Misérables in Nederland aan. Destijds stonden er alleen shows in Koninklijk Theater Carré op de planning, maar vandaag is de tournee uitgebreid met acht nieuwe theaters. Eind februari 2023 staan de try-outs gepland in Kunstlinie in Almere, waarna de productie door het hele land trekt. De tour wordt vooralsnog 1 oktober 2023 afgesloten in Parktheater Eindhoven.

Met de aankondiging van de Carré-voorstellingen werd ook de hoofdrollen onthuld. Onder meer Milan van Waardenburg (Jean Valjean), Freek Bartels (Javert) en Vajèn van den Bosch (Eponine) maken volgend jaar hun opwachting in de wereldberoemde musicalproductie.

Tourdata Les Misérables


Producenten Ruud de Graaf en Hans Cornelissen zijn in hun nopjes met de tournee. "We hebben gekozen voor deze prachtige, grote theaters, omdat Les Misérables die allure en grootte verdient en nodig heeft. De voorstelling is straks van Maastricht tot aan Groningen te zien, en dat is bijzonder te noemen voor een productie van deze omvang. Maar op deze manier krijgt het publiek de mogelijkheid om ook relatief dicht bij huis van deze legendarische musical te kunnen genieten."

 

Gerelateerde onderwerpen