Toon Hermans Gala in Carré op tv

Dit jaar staan we uitgebreid stil bij de honderdste geboortedag van Toon Hermans. Naast een documentairereeks op tv en het draaien van vergeten liedjes op Radio 5, zendt AVROTROS op 31 december het Toon Hermans Gala in Carré uit.

'Carré presenteert TOON 100 JAAR' vindt plaats op 12 december in Koninklijk Theater Carré, waar Hermans zelf 550 maal optrad. Een keur aan artiesten brengen een eerbetoon aan Hermans, zoals Freek de Jonge, Paul van Vliet, Wende en Chantal Janzen. De presentatie is in handen van Cornald Maas. Een registratie van dit bijzondere gala krijgen we te zien op oudejaarsavond. (NPO 2).

AVROTROS brengt tevens een documentairereeks op tv. Vanaf 15 december staat wekelijks een cabaretier -waaronder Richard Groenendijk en Alex Klaasen- stil bij het leven en het werk van Hermans.

NPO Radio 5 komt ook met een hommage in dit bijzondere gedenkjaar. Vergeten werk uit de jaren vijftig dat Hermans schreef voor musicals, wordt in december vertolkt door artiesten van nu, begeleidt door het Metropole Orkest.

Lees meer over