Tip: Hoe kun jij als jongere invloed uitoefenen op de politiek? - Livestream

Welke invloed hebben jongeren op de politiek? De keuzes die nu worden gemaakt hebben immers een grote invloed op hun leven. Nu de verkiezingen naderen is het dus tijd om hier eens over te praten.

Zo stelt Young Amsterdam, een organisatie die een platform biedt aan jongeren om hen te horen en inspireren. Want laten we wel wezen: veel jongeren hebben minder interesse in de politiek dan volwassenen. En dat terwijl zij moeten leven met de keuzes die de politiek maakt. In dit tweedaagse online evenement gaat het dus om de invloed van jongeren over de politiek.

Vrijdag: Hoe kan ik invloed uitoefenen?

Maar het is als jongere ook niet gemakkelijk invloed uit te oefenen; je mag nog niet stemmen en wanneer je dan achttien wordt, is het een hele klus het politieke systeem te doorgronden. Op welke manier kun je dan wel wat betekenen? Dat is de vraag waar we op de eerste dag van dit tweedaagse evenement op ingaan. Welke manieren van invloed uitoefenen zijn er beschikbaar en waarom is het toch belangrijk om te gaan stemmen?

Met gasten Jakhini Bisselink, Erben Oosting, Achraf El Johari en Tahrim Ramadjan.

Zaterdag: Huiswerk voor Den Haag

Op dag twee gaan jongeren in gesprek met politici over onderwerpen die zij belangrijk vinden. Welke onderwerpen willen jongeren op de politieke agenda?

 

De kracht van democratie is gratis en vindt plaats op vrijdag 12 en zaterdag 13 maart via Facebook. Op beide dagen begint het gesprek om 21:00 uur.

Lees meer over