Tijn haalt nog 1 miljoen op voor zijn overlijden

De zesjarige Tijn Kolsteren, die bekend werd door zijn nagellak-actie tijdens Serious Request in 2016 is vannacht overleden. Eind mei nog startte hij samen met Youp van 't Hek en Wendy van Dijk een nieuwe actie om een miljoen op te halen voor een robot die kinderen met hersenstamkanker kan helpen. Gisteren werd bekend dat dat doel is behaald.

Radiozender 3FM schreef vanmorgen in een verklaring: "Tijdens 3FM Serious Request in Breda hebben we Tijn mogen leren kennen als een lief en speels mannetje met een bijzonder warm hart. Hij meldde zich, samen met zijn vader, bij de brievenbus van het Glazen Huis met een bijzonder groot gebaar. Met zijn ongekende en vertederende enthousiasme, onschuld en onzelfzuchtheid inspireerde hij miljoenen mensen om in actie te komen en samen een verschil te maken. Hij zette Nederland in beweging en bracht letterlijk het hele land bij elkaar. Met zijn nagellak-actie gaf hij duizenden kinderen een toekomst, terwijl zijn eigen toekomst zo onzeker was."

Ook andere BN-ers hebben gereageerd op het overlijden van het jongetje. Zo twitterde Wendy van Dijk: "En dan is daar de keiharde werkelijkheid.. Dag lieve Tijn. Wij blijven doorvechten. Beloofd." Claudia de Breij schreef: "Ach god. Arme, lieve, sterke jongen. Als er geen hemel is, dan máken ze er maar een voor 'm. #Tijn". En Eric Corton: "Lees net dat mede @RodeKruis 'Kruis van Verdienste'-drager en NL's bekendste nagellakker Tijn op 6 jarige leeftijd is overleden.. Verdrietig."

Lak door Tijn
Eind mei maakten Wendy van Dijk en Youp van 't Hek bekend dat ze meewerkten aan de Lak Door Tijn-actie. Gisteren werd bekend dat de benodigde 1 miljoen euro binnen is en tien kinderen behandeld kunnen worden. Op moment van schrijven staat de teller op 1.103.115 euro. De actie gaat nog steeds door en mensen kunnen blijven doneren. De gehele opbrengst gaat naar stichting Semmy, een organisatie die zich inzet voor kinderen zoals Tijn. Medewerkers van de stichting gaan ook nog de marathon van New York en die van Amsterdam lopen om geld op te halen, vertelde Wendy van Dijk gisteren in RTL Boulevard.

.

Lees meer over