Thomas Acda geniet van solocarrière

Na de breuk met Paul de Munnik stort Thomas Acda zich volledig op zijn solocarrière. Zo schreef hij de liedjes voor de theatervoorstelling 'De Marathon'.

Twee jaar geleden stopt de samenwerking tussen het succesvolle duo Acda en De Munnik. Voor Acda is er ruimte voor het schrijven van de liedjes voor de theatervoorstelling 'De Marathon'. "Ik had altijd al een eigen loopbaan. Als acteur, televisiemaker en schrijver. Daar komt nu ook een album bij."

Acda benadrukt dat de twee nog steeds op goede voet staan, maar dat het tijd werd voor iets anders. "Dingen gaan voorbij. Je kunt blijkbaar niet altijd bij dezelfde club spelen. Ik voel niets dan liefde voor Paul."

Tijdens het opnemen van het album dacht hij dan ook veel aan Paul de Munnik: "We hadden altijd zo ontzettend veel lol in de studio. Met Paul zing ik ook veel makkelijker dan alleen. En mooier. Dat meerstemmige blijf ik prachtig vinden."

Privé geeft zijn solocarrière meer rust dan het jarenlang touren met De Munnik: "Ik mis het avond aan avond van huis zijn niet. Nu breng ik 's morgens mijn kinderen naar school of hang ik 's avonds met ze op de bank."

De Marathon speelt momenteel volop in de theaters. Ondertussen werkt hij alweer hard aan zijn nieuwe projecten, waaronder zijn tweede boek, het regisseren van een film en het voorbereiden van een soloprogramma waarmee hij eind 2018 op de planken staat.

Gerelateerde onderwerpen

Lees meer over