Theaters langer open en QR-code binnenkort niet meer nodig

Theaters mogen vanaf vrijdag 18 februari weer langer open blijven! Ook zal het coronatoegangsbewijs binnenkort niet meer nodig zijn bij een theaterbezoek. Dit maakte minister Kuipers van Volksgezondheid bekend tijdens de coronapersconferentie van dinsdag 15 februari.

Het lijkt erop dat het normale leven grotendeels terugkomt. Vanaf 18 februari mogen de theaters tot 01.00 uur openblijven, in plaats van 22.00 uur. Daarnaast vervalt de 1,5 meter en geldt er geen maximaal aantal bezoekers meer. Bij kleinschalige voorstellingen (minder dan 500 bezoekers) hoeven mensen ook geen mondkapje meer te dragen. Het tonen van een coronatoegangsbewijs blijft nog wel verplicht.

Verdere versoepelingen op 25 februari

Een week later schrapt het kabinet vrijwel alle coronamaatregelen. Dan komt onder meer het coronatoegangsbewijs te vervallen. In plaats daarvan gaat er gewerkt worden met een 1G-beleid bij grootschalige voorstellingen voor meer dan 500 bezoekers zonder vaste zitplaats. Iedereen - gevaccineerd of niet-gevaccineerd - dient dan een negatieve coronatest te kunnen overhandigen. Testen gaat via Testen voor Toegang.

Meer theaternieuws lezen? Kijk dan op onze nieuwspagina.

Foto: © Pixabay