Persconferentie: theaters langer dicht, resultaten testevenementen volgens De Jonge hoopgevend

Theaters en concertzalen blijven ten minste tot eind maart gesloten, zo bleek gisteren tijdens de coronapersconferentie. Demissionair premier Rutte en minister De Jonge zien op dit moment geen mogelijkheden voor versoepelingen. De Jonge noemde de resultaten van de eerste testevenementen wél hoopgevend.

De lockdown wordt opnieuw verlengd. Volgens Rutte zijn de besmettings- en ziekenhuiscijfers al een tijd stabiel, maar op een te hoog niveau. Op wat kleine versoepelingen na blijven de maatregelen van de huidige lockdown ook na 15 maart van kracht, ten minste tot 30 maart. De deuren van theaters, podia en concertzalen zullen dus ook de aankomende weken gesloten blijven.

Resultaten Fieldlab-testevenementen bieden hoop

Hoewel de strenge coronamaatregelen worden doorgezet, was de toon van de persconferentie zeker niet enkel negatief. De Jonge put hoop uit de resultaten van de eerste testevenementen, waar zover bekend geen coronabesmettingen hebben plaatsgevonden. "Het lukt mensen die besmet zijn vooraf te vinden, en van het evenement zo geen feest voor het virus te maken", aldus de demissionair minister van Volksgezondheid.

De testevenementen zijn door het kabinet in het leven geroepen om te onderzoeken hoe evenementen tijdens de coronapandemie op een verantwoorde manier toch doorgang kunnen vinden. Door middel van (snel)tests en een testbewijs-app zouden (grootschalige) bijeenkomsten weer een toekomst hebben. 

 

Lees meer over