Theaters in Oost-Nederland doen aangifte na ontvangen poederbrief

Vijf theaters in Gelderland en Overijssel hebben donderdag aangifte gedaan na het ontvangen van een poederbrief, zo meldt NU.nl. De 'brief' bleek uiteindelijk een pr-stunt van een theatermaker te zijn.

Een woordvoerder van de Vereniging van Schouwburg- en Concertgebouwdirecties (VSCD) meldde de nieuwswebsite dat de theaters absoluut niet blij waren met de 'stunt'. Wie de zender van de poederbrief is, wil de woordvoerder niet vertellen. Zeker een theater heeft al besloten een streep te zetten door de betreffende voorstelling.

VSCD waarschuwt andere theaters

Na de eerste poederbriefmeldingen besloot de VSCD alle 141 aangesloten theaters in te lichten. Volgens De Gelderlander hebben theaters door het hele land brieven ontvangen. De politie gaat in gesprek met de theatermaker.

Woordvoerder Wilminktheater: 'Niet heel handig'

Het Enschedese Wilminktheater ontving de pr-stunt ook op de deurmat. Woordvoerder Daniël Janssen vertelt De Gelderlander dat ze daar al snel door hadden dat het om een aankondiging van een theatervoorstelling ging: "We hebben het als ludieke actie ervaren." Wel noemt Janssen een dergelijke actie in de huidige tijd "niet heel handig."