Theaternieuws week 50: theaters dicht, kersttips en herdenkingsmunt Liesbeth List

Hoewel het zware tijden zijn voor de culturele sector, zijn er gelukkig ook nog goede berichten te delen. Babynieuws, bijvoorbeeld! En een prachtige herdenkingsmunt ter ere van de 80e geboortedag van Liesbeth List. Maar ook leuke kersttips. Lees snel verder in dit nieuwsoverzicht van week 50. 

Theaters dicht tot half januari 

We kunnen er helaas niet omheen: de theaterdeuren blijven de komende weken gesloten. Door de oprukkende omikronvariant gaat Nederland tot half januari in een harde lockdown. 

Herdenking Liesbeth List

Vorig weekend op 12 december zou Liesbeth List 80 jaar zijn geworden. Helaas mocht ze deze mooie leeftijd niet bereiken, maar vergeten doen we haar niet! Zoals met deze prachtige beelden die we van haar deelden, maar ook met de herdenkingsmunt die werd uitgereikt aan haar dochter Elisah. 

 

 

Jandino Asporaat verwelkomt derde kindje

Ook zo'n mooie gebeurtenis was de geboorte van de nieuwste aanwinst in het gezin Asporaat! Het is alweer het derde kind van cabaretier Jandino en zijn vrouw, die samen ook al een zoon en een dochter hebben. Een dolle boel dus!

 

Dolf Jansen voelt andere beleving in theater

We spraken Dolf Jansen in een exclusief interview, waarin hij vertelt dat hij veel minder ouderen ziet in de zaal tijdens de coronapandemie. Ook merkt hij een heel andere beleving in de zaal, en dit is gelukkig een positief effect van de crisis! 

Peter Pannekoek: "Oudejaarsconference geen vetpot"

Peter Pannekoek voelde zich erg vereerd toen hij hoorde dat hij de oudejaarsconference mag verzorgen, maar helaas levert het hem financieel niet veel op. De coronacrisis heeft daar helaas veel mee te maken. 

 

Kerstpodcast Hans Dorrestijn

Hans Dorrestijn en Rob Schouten maken samen de podcast Kerst met Dorrestijn - met Bach onder de Boom. De eerste aflevering van de achtdelige serie was op 16 december. Dorrestijn vertelt dat hij eigenlijk niets met kerst heeft, maar deze podcast maakte het een stuk dragelijker. Goede luistertip dus, mocht je ook niet zoveel op hebben met deze dagen! 

 

 

André Rieu kerstgala terugkijken

Nu we het toch over kersttips hebben: wat dacht je van het kerstgala van André Rieu terugkijken, lekker vanaf je eigen bank? André zet nooit bij de pakken neer, zelfs niet toen bleek dat zijn beroemde kerstconcerten in Maastricht opnieuw niet konden doorgaan vanwege de coronamaatregelen. Daarom maakte hij dit najaar al opnames voor een prachtig nieuw kerstgala. En daar kun je nu van genieten via NPO Start! 

 

 

Musical Johan Cruijff verlengd

De musical over het leven en de carrière van de legendarische voetballer Johan Cruijff is zo populair, dat een verlenging natuurlijk niet kon uitblijven. Tot en met april 2022 is de musical in AFAS Theater Leusden te zien. 

 

Foto André Rieu: Janita Sassen

 

Gerelateerde onderwerpen