Theaternieuws week 49: afscheidsconcert Rob de Nijs en nieuw album List

De theaterwereld staat nooit stil. Daarom praten we je elke zondag bij over het theaternieuws van de afgelopen week. Met ditmaal met onder andere Rob de Nijs, Henny Huisman en Liesbeth List.

Rob de Nijs neemt afscheid in april 2022

In april 2022 hoopt Rob de Nijs dat hij afscheid kan nemen van zijn fans tijdens een afscheidsconcert in de Ziggo Dome. Hij liet dit weten in De Telegraaf. De zanger stopt met optreden omdat hij de ziekte van Parkinson heeft.

Cabaretiers spelen middagvoorstellingen

Vanwege de huidige coronamaatregelen mogen er geen theatervoorstellingen in de avond gespeeld worden omdat de deuren om 17.00 uur moeten sluiten. Daarom kiezen veel artiesten ervoor om de middagvoorstellingen te spelen. Zoals Alex Klaasen en Peter Pannekoek.

Eric van der Donk overleden op 92-jarige leeftijd

De acteur overleed op 4 december in Arnhem. Van der Donk speelde in veel voorstellingen, films en series. Hij ontving eind jaren 70 de Louis d'Or en in 1996 nam hij een Gouden Kalf in ontvangst.

Henny Huisman trekt langs de theaters met voorstelling

Volgend jaar trekt Henny Huisman langs de theaters met een voorstelling waarbij hij verhalen vertelt uit zijn onlangs uitgebrachte biografie. "Ik ga vertellen over de gekke dingen uit m'n leven", vertelde de presentator aan NU.nl.

Liesbeth List herdacht met nieuw album

Op 12 december zou Liesbeth List 80 jaar zijn geworden. Daarom besloot de dochter van List, Elisah Baijens, om de privé-archieven van de zangers in te duiken en een uniek album samen te stellen. Op het album staan nog nooit uitgebrachte werken.

Gerelateerde onderwerpen

Lees meer over