Theaternieuws week 45: Toneelstuk Trompettist in Auschwitz en Karin Bloemen in Scrooge Live

De theaterwereld staat nooit stil. Daarom praten we je elke zondag bij over het theaternieuws van de voorgaande week. Zo wordt Trompettist in Auschwitz omgetoverd tot toneelstuk, speelt Karin Bloemen in Scrooge Live en moet Stadsschouwburg Nijmegen vrezen voor sluiting.

Lockdown: theaters toch niet dicht

Het leek er afgelopen week even op dat de theaters tijdens de lockdown weer hun deuren moesten sluiten. Het op donderdag uitgelekte OMT-advies kreeg al veel kritiek vanuit onder meer de theaterwereld. Uiteindelijk besloot het kabinet het advies over de sluiting van bioscopen en theaters toch niet over te nemen. De theaters blijven dus ook de komende weken gewoon open!

Karin Bloemen in Scrooge Live

Karin Bloemen is volgende maand te bewonderen in het Omroep MAX-spektakel Scrooge Live. Naast Bloemen zijn ook onder meer Joep van Deudekom, Jeroen van Koningsbrugge en Tygo Gernandt van de partij. De artiesten vertolken tijdens de liveshow het wereldberoemde kerstverhaal rondom Ebenezer Scrooge. Scrooge Live wordt op 18 december om 20:30 uur uitgezonden op NPO1.

Toneelstuk Trompettist in Auschwitz

Het boek Trompettist in Auschwitz van Dick Walda krijgt een theatervariant. Het toneelstuk vertelt het waargebeurde verhaal van Lex van Weren, die met zijn familie naar Auschwitz werd getransporteerd. Hij wist de verschrikkingen als enige te overleven, met dank aan zijn trompet. Acteurs Soy Kroon en Thomas Cammaert vertolken vanaf maart 2022 het ontroerende verhaal in de theaters.

Gloednieuwe scènefoto's

Afgelopen week stroomden de scènefoto's binnen. Onder meer musicals Titanic en Come From Away publiceerden de eerste toneelbeelden. Ook Alex Klaasen deelde foto's van zijn gloednieuwe kerstshow Snowponies. Hieronder zie je alvast een voorproefje van Titanic - de musical.

 

Foto: Roy Beusker

 

Sluiting dreigt voor Stadsschouwburg Nijmegen

De Stadsschouwburg Nijmegen is dringend aan renovatie toe. Er mankeert zoveel aan het theater dat het op sommige plekken niet meer veilig is. Een gronde opknapbeurt is hard nodig, maar de gemeente heeft daar momenteel niet de financiële middelen voor. Sluiting dreigt.

Gerelateerde onderwerpen