Theaternieuws week 41: Poelifinario's en veel musicalnieuws

Iedere zondag praat Theater.nl je bij over het theaternieuws van de voorgaande week. Deze keer hebben we onder meer aandacht voor de uitreiking van de Poelifinario's, de aanwinsten van Internationaal Theater Amsterdam en de afgelasting van Dagboek van een Herdershond.

Poelifinario's

Afgelopen maandag werden de Poelifinario's uitgereikt, de prijzen voor de beste cabaretvoorstellingen van het afgelopen seizoen. Richard Groenendijk won met Voor iedereen beter in de categorie 'Entertainment', Tim Fransen met De mens en ik in de categorie 'Engagement' en Alex Roeka was met zijn show Nieuwe Dromen de winnaar in kleinkunstcategorie.

Naast de drie heren werd ook Kirsten van Teijn in het zonnetje gezet. De cabaretière ontving voor haar show (S)EXPERIMENT Neerlands Hoop 2022 , de onderscheiding voor het grootste cabarettalent.

 

 

Eline Arbo verbindt zich aan ITA

Internationaal Theater Amsterdam versterkt zich met Eline Arbo. De Noorse regisseuse is aangesteld als Associate Artistic Director, en vormt samen met Ivo van Hove de artistieke kern van het gezelschap. 

Daarnaast verwelkomt ITA de komende tijd maar liefst vijf nieuwe acteurs in haar vaste ensemble, te weten: Eefje Paddenburg, Daniël Kolf, Minne Koole, Ntianu Stuger en Eelco Smits

Dagboek van een Herdershond

Musical Dagboek van een Herdershond keert in 2023 toch niet terug op de planken. Na het grote succes van het afgelopen seizoen zou de musical volgend jaar opnieuw worden opgevoerd, maar daar komen producenten Albert Verlinde en Servé Hermans (Toneelgroep Maastricht) nu op terug. Wegens de stijgende financiële kosten is er voorlopig een streep gezet door de repriseshows. Mogelijk keert de musical op een later moment alsnog terug in de theaters.

 

 

Puppet International

Nog een paar dagen en dan start in Meppel Puppet International, het internationale festival voor poppen- en objectentheater. Van 19 tot en met 23 oktober wordt de Drentse stad omgetoverd tot beeldendtheater-walhalla. Op 25 locaties door heel de stad vinden maar liefst 250 voorstellingen plaats. Kom jij ook een kijkje nemen?

Musicals om naar uit te kijken

Deze week werden er weer twee (nieuwe) musicalproducties aangekondigd. Volgend jaar brengt Van Hoorne Entertainment Rapunzel de Musical op de planken. De producent weet als geen ander een eigen draai te geven aan beroemde sprookjes.

Voor de tweede musical moeten we nog wat langer wachten: in 2024 presenteert Oatmilk Studio De ver van je bed show, een voorstelling waarin cabaret en musical samenkomen. De hoofdrollen zijn weggelegd voor cabaretiers Kirsten van Teijn en Martijn Kardol.

Foto: Gemmy Woud Binnendijk

Gerelateerde onderwerpen