Theaternieuws week 35: Bert Visscher stopt met soloshows en Boudewijn de Groot is terug

Heb jij ook al zo'n zin in het nieuwe theaterseizoen vol mooie voorstellingen? Dan wil je vast ook op de hoogte blijven van al ons theaternieuws. Mocht je het gemist hebben de afgelopen week, dan praten we je nu weer helemaal bij. 

Bert Visscher stopt met solo-shows

Allereerst een minder leuk bericht: Bert Visscher (61) stopt met het geven van soloshows in het theater. De cabaretier moest de afgelopen jaren veel te vaak nee zeggen tegen interessante projecten, en dit ging hem steeds meer tegenstaan. Zijn laatste theatertour mag je daarom natuurlijk niet missen! Gelukkig krijg je daar genoeg kans toe, want deze tour duurt maar liefst twee jaar lang en beslaat 300 voorstellingen. Naast veel nieuw materiaal, is er tijdens Dat zie je een ander niet doen ook ruimte voor een aantal van zijn bekende typetjes. 

 

 

Volle Zalen met onder meer Adelheid Roosen en Peter Pannekoek

Het nog altijd razendpopulaire tv-programma Volle Zalen heeft weer een aantal markante gasten weten te strikken. Adelheid Roosen, Peter Pannenkoek, Gijs Scholten van Aschat, Tania Kross en Frédérique Spigt staan centraal komend seizoen. Aan Cornald Maas de taak weer een boeiend portret van deze rasartiesten te maken! 

Boudewijn de Groot brengt nieuw solo-album uit

Boudewijn de Groot is gestopt met optreden, maar niet met muziek maken. Sterker nog, er komen twee nieuwe albums van hem uit! Zijn solo-album Windveren bevat nieuwe nummers, waaronder een teruggevonden liedtekst van Lennaert Nijgh, en is vanaf november overal te koop. Ook werkte hij intensief samen met illustrator Mark Janssen en muzikant Jaco van der Steen, wat resulteerde in het liedjesprentenboek Soms als ik een vlinder zie. Eind deze maand ligt het in de winkel. 

 

 

Johan Goossens geeft zich bloot 

Wij spraken Johan Goossens in een exclusief interview en praatten met hem over zijn nieuwste show Kleine pijntjes. Zoals altijd blijft hij graag dicht bij zichzelf, want absurdistisch theater is niet aan hem besteed. Hoewel hij meestal geen remmingen kent, twijfelde hij nu wel of hij bepaalde aspecten van zijn leven niet beter voor zichzelf kon houden. 

Nederlands Theater Festival van start

Het Nederlands Theater Festival is in volle gang! Tot 11 september geniet jij in Amsterdam van het allerbeste, zoals prijswinnende jeugdvoorstellingen en producties van het Vlaams Theaterfestival. Wunderbaum presenteert het eindgala, waarop bovendien de winnaars van de Louis d'Or en de Theo d'Or bekend worden gemaakt. 

Meer theaternieuws lezen? Kijk dan op onze nieuwspagina.

 

  

 

Gerelateerde onderwerpen