Theaternieuws week 26: Soldaat van Oranje, The Mousetrap en nieuwe show Jon van Eerd

De theaterwereld staat nooit stil, ook niet tijdens de coronapandemie. Iedere zondag blikken we terug op het belangrijkste theaternieuws van de afgelopen week. Met dit keer de terugkeer van Soldaat van Oranje, een nieuwe show van Jon van Eerd en de winnaar van het Amsterdams Kleinkunst Festival.

Soldaat van Oranje keert terug

Na een bijna onafgebroken pauze van anderhalf jaar keert Nederlands langstlopende theaterproductie terug op de planken. Soldaat van Oranje is vanaf oktober weer in de TheaterHangaar in Scheveningen te bewonderen. 

Parkinsonlied

Rob de Nijs en Ernst Daniël Smid maakten samen een nummer over Parkinson. Beide zanger lijden zelf aan de gevolgen van de ziekte en willen met het lied 'De muziek gaat altijd door' meer aandacht genereren voor Parkinsononderzoek.

 

 

Nieuwe show Jon van Eerd

Jon van Eerds tournee van Herrie in de keuken werd door corona grotendeels geannuleerd, maar gelukkig is de komiek nu terug met een gloednieuwe voorstelling. In Harrie neemt de benen belandt Van Eerds chagrijnige typetje Harry Vermeulen weer in een doldwaas avontuur, ditmaal als politieagent. 

Comeback The Mousetrap

De theatertriller The Mousetrap is binnenkort weer in de Nederlandse zalen te bewonderen. Onder anderen Willeke van Ammelrooy, Wilbert Gieske en Frederik Brom maken hun opwachting in het wereldberoemde toneelstuk, geschreven door Agatha Christie. Weet jij wie de moord heeft gepleegd?

Amsterdams Kleinkunst Festival 2021

Cabaretduo n00b won afgelopen week overtuigend de finale van het Amsterdams Kleinkunst Festival 2021. Laura Bakker en Isabelle Kafando wisten concurrenten Ramon Chatrer en Farida Laan achter zich te houden. Dit najaar gaan de drie acts op een uitgebreide finalistentournee

The Sound of Musicals

Musicalfans opgelet: dit najaar vieren artiesten als Tessa Sunniva van Tol en Tony Neef 150 jaar musicals in Nederland met de show The Sound of Musicals. Geniet van hits uit klassiekers als The Lion KingAïdaMamma Mia!We Will Rock You en The Phantom of the Opera.

 

Gerelateerde onderwerpen

Lees meer over