Theaternieuws week 21: Theaters weer open, musical Albert Verlinde en album Youp van 't Hek

De theaterwereld staat nooit stil, ook niet tijdens de coronapandemie. Iedere zondag blikken we terug op het belangrijkste theaternieuws van de voorgaande week. Zo gaan de theaters volgende week weer open, komt Albert Verlinde met een nieuwe musical en brengt Youp van 't Hek een nieuw album uit.

Theaters mogen weer open

Eindelijk is het dan zover: theaters mogen vanaf 5 juni weer bezoekers ontvangen. Hoe een theaterbezoek er straks uitziet? Dat lees je in ons handige overzicht.

Albert Verlinde komt met nieuwe musical

Wie dacht dat Verlinde het na zijn vertrek bij Stage Entertainment wat rustiger aan ging doen, heeft het mis. De musicalproducent brengt samen met Toneelgroep Maastricht musical Dagboek van een Herdershond op de planken, naar de gelijknamige populaire tv-serie uit de jaren 70. De productie is in 2022 exclusief te zien in MECC Maastricht.

The Sound of Music twee weken uitgesteld

Fans van The Sound of Music moeten iets langer wachten voordat hun favoriete voorstelling weer in de theaters te bewonderen is. De startdatum van de tournee is namelijk verschoven van 16 juni naar 30 juni. Vanaf eind juni schitteren onder meer Nandi van Beurden, Stefan Rokebrand en Francis van Broekhoven in de musicalklassieker.

Nieuw album Youp van 't Hek

Begin juni verschijnt er een nieuw album van Van 't Hek. Samen met zijn vaste muziekkameraad Ton Scherpenzeel werkte hij de afgelopen tijd aan Huisje aan C. Voor het einde van het jaar staat er ook een nieuwe theatervoorstelling van de komiek op het programma.

Delft Fringe Festival 2021

Tot en met 6 juni kun je online genieten van het Delft Fringe Festival 2021. Het festival biedt ieder jaar een groot podium aan veelbelovend theatertalent. Dit jaar spatten ruim 30 ruwe diamanten in een breed scala aan podiumkunsten van je scherm af. 

The Streamers gaven afscheidsconcert

Gelegenheidsband The Streamers gaf zaterdag haar laatste livestreamconcert. De afgelopen maanden trakteerde de bandleden het Nederlandse publiek diverse keren op succesvolle streamconcerten. Nu we weer voorzichtig vooruit mogen kijken naar live-optredens met publiek, vindt de band het een goed moment om de stekker uit het project te trekken.

 

 

Gerelateerde onderwerpen