Theaternieuws week 17: Paul van Vliet overleden

Theater.nl praat je op zondag bij over het theaternieuws van de voorgaande week. Met deze keer onder meer aandacht voor het overlijden van Paul van Vliet, de nieuwe Rundfunkshow en het jubileum van Soldaat van Oranje.

Paul van Vliet overleden

Afgelopen dinsdag is Paul van Vliet op 87-jarige leeftijd overleden. De cabaretier werd geroemd om zijn teksten, liedjes en typetjes, en speelde een belangrijke rol in het Nederlandse theaterlandschap. Zo was Van Vliet een van de oprichters van het Leidsch Studenten Cabaret en had hij zijn eigen theater in Den Haag: Theater PePijn.

Nieuwe show Rundfunk

Na het grote succes van Wachstumsschmerzen en Todesangstschrei trekt Rundfunk volgend seizoen met Schau langs de zalen. Volgens Yannick van de Velde en Tom van Kalmthout is Schau nog grootser en scherper dan het publiek van hen gewend was. De tournee start in november 2023.

Het was Zondag in het Zuiden

Buddy Vedder speelt een van de hoofdrollen in de Het was Zondag in het Zuiden.  De Limburgse musicalproductie vertelt het verhaal over de watersnood in de jaren 90. Naast Vedder spelen onder meer Renée van Wegberg en Suzan Seegers mee. Rowwen Hèze tekent voor de muzikale omlijsting.

 

 

Message in a Bottle

De internationale dansproductie Message in a Bottle komt dit najaar naar Nederland. Choreografe Kate Prince en muzikant Sting bundelden hun krachten voor deze voorstelling over de impact van een burgeroorlog. In het stuk zijn maar liefst 28 nummers van Sting verwerkt, waaronder 'Roxanne', 'Every Breath You Take' en 'Message in a Bottle'.

Koperen Jubileum Soldaat van Oranje

Vandaag viert musical Soldaat van Oranje haar koperen jubileum. Nederlands langstlopende theaterproductie is al 12,5 jaar te bewonderen in de TheaterHangaar in Katwijk. In al die jaren hebben al miljoenen mensen de productie bezocht.

 

 

Gerelateerde onderwerpen