Theaternieuws week 16: premières en prijs voor Groenendijk

De afgelopen week is er weer veel gebeurd in de theaterwereld, daarom praten we je in dit nieuwsoverzicht snel bij. Je leest over nieuwe shows voor het komende seizoen, grote premières en een prijs voor Richard Groenendijk.

Van Duin verrast Groenendijk

De voorstelling van Richard Groenendijk verliep vorig weekend opeens heel anders dan normaal. Terwijl de cabaretier zijn show Voor iedereen beter speelde, kwam plots André van Duin in een uitverkocht Carré het podium oplopen. Hij overhandigde Groenendijk de Diamanten Ticket Award, een prijs voor het verkopen van 150.000 kaartjes voor één voorstelling.

Premières

Op zondag 16 april is The Bodyguard in première gegaan in het Beatrix Theater in Utrecht. De musical is er vijf maanden te zien. Daarnaast gaat vandaag de musical Aida officieel van start in het AFAS Circustheater in Scheveningen. En afgelopen vrijdag was de première van Sweeney Todd, met Simone Kleinsma en Hans Peter Janssens in de hoofdrol.

 

 

Lebbis & Jansen treden weer samen op

Het cabaretduo Lebbis & Jansen komt na zeventien jaar weer bij elkaar. Hans Sibbel en Dolf Jansen maakten jarenlang samen theatershows en oudejaarsconferences. En dit jaar is de comeback van Lebbis & Jansen met de oudejaarsconference SUBLIEM. De try-outs van deze nieuwe oudejaars gaat in juni van start.

 

Daarnaast was er deze week de aankondiging van een ander bijzonder duo: ook Soy Kroon en Johnny Kraaijkamp gaan samen de theaters in. Ze spelen de comedyshow Kraaij & Kroon - papadag bestaat niet

Tours van Claudia de Breij, Guus Meeuwis en Nick Schilder

Verder heeft Guus Meeuwis laten weten dat hij na vijf jaar weer de theaters in trekt. Dit najaar tourt Meeuwis rond met Uit het hoofd. De voorstelling staat in het teken staat van de muziek op zijn nieuwe dubbelalbum, dat dit jaar in twee delen verschijnt.

In het nieuwe theaterseizoen komt bovendien een einde aan de pauze van Claudia de Breij. Er is bekend gemaakt dat De Breij vanaf november start met de try-outs van haar nieuwe avondvullende voorstelling met de titel Wat als.

En nadat Nick Schilder en Simon Keizer bekend maakten te stoppen als muzikaal duo, is eerstgenoemde niet bij de pakken neer gaan zitten. De 39-jarige artiest gaat namelijk vanaf april 2024 voor het eerst solo op theatertournee. De zanger trekt dan met het muzikale programma The Singer Songwriter Show door het land, zo valt te lezen op de website van PHIL (voorheen Philharmonie Haarlem).

Meer theaternieuws lezen? Kijk dan op onze nieuwspagina.

Gerelateerde onderwerpen