Theaternieuws week 16: Nandi van Beurden, Oerol en The Streamers

De theaterwereld staat nooit stil, ook niet tijdens de coronapandemie. Iedere zondag blikken we terug op het belangrijkste theaternieuws van de voorgaande week. Deze week: Nandi van Beurden, Oerol is afgelast, Typhoon wint een prijs, een hoop musicalnieuws en The Streamers komen terug!   

Interview Nandi van Beurden

Alweer drie weken geleden won Nandi van Beurden Op zoek naar Maria en daarmee haar droomrol als Maria in de musical The Sound of Music. Wij spraken haar over deze spannende tijd en hoe ze zich gaat voorbereiden op deze prachtige rol. Heb je het interview gemist? Hier is hij nog een keertje!

Typhoon wint Willem Wilminkprijs

De week begon goed voor Typhoon: de muzikant nam de Willem Wilminkprijs voor het beste kinderlied in ontvangst. De jury was lovend over zijn liedje Stotteren: "Typhoon is erin geslaagd om in zijn rap twee onverenigbaar lijkende begrippen met elkaar te verzoenen: stotteren en rappen. 'Stotteren' is niet alleen een fijn nummer om naar te luisteren, maar grappig en troostend tegelijk in het verwoorden van een angstig kinderprobleem."

Typhoon - Stotteren

 

The Streamers spelen op de verjaardag van de koning

En er was nog meer goed nieuws op de maandag: Nederlands nieuwste band The Streamers komt terug met een tweede concert. Iets om naar uit te kijken dus en we hoeven niet lang te wachten. De groep treedt namelijk op Koningsdag op vanaf het terrein van Paleis Noordeinde. Je geniet gratis vanuit je eigen huis van het concert.

Raad voor Cultuur wil meer geld voor cultuursector

Het draait om een kleine 500 miljoen euro per jaar die extra vrijgemaakt moet worden voor de cultuursector. De Raad voor Cultuur betoogt dat cultuur een belangrijke rol speel in zowel het economisch, als het maatschappelijk herstel van Nederland.

Albert Verlinde is het vast eens met deze stelling. Hij startte namelijk de campagne Mooier dan ooit. Hierin tellen we af naar het moment dat de theaters en podia weer open mogen en worden theaters en theatermakers in het zonnetje gezet.

Titanic, Diana & Zonen, Come From Away en Alice in Wonderland

Wat hebben deze titels met elkaar gemeen? Inderdaad, het zijn allemaal musicals waarvan we in 2021/2022 nog kunnen gaan genieten. Er zijn dan ook een boel rollen bekend gemaakt deze week: Richard Spijkers is de nieuwe kapitein in Titanic, Bart van Velthoven, Soraya Gerritsen en Liss Walravens spelen allemaal in Diana & Zonen en Rosalie de Jong is gestrikt voor Come From Away. Gerrie van der Klei maakte ons alvast warm voor Diana & Zonen met een nummer uit de musical.

 

Verder kondigde het Nationaal Jeugd Musical Theater hun nieuwe familiemusical Alice in Wonderland aan, die in 2022 in première gaat. Een voorstelling die we ook pas weer in 2022 zien is Het Pauperparadijs.

Nieuw theaterconcept Taste

Naast musicals staat en nog een ander theaterspektakel op de planning voor dit najaar. In Taste nemen onder andere illusionist Victor Mids, sterrenchef Jacob Jan Boerma en pianist Joep Beving je mee op een reis door je zintuigen met het verhaal over een chef die zijn wereld ziet instorten. Je gebruikt bij deze voorstelling niet alleen je ogen en oren, maar ook je handen, neus en mond. Klinkt spannend!

Oerol Festival 2021 gaat toch niet door

Een maandje geleden leek het zonnetje nog te schijnen op Terschelling: Oerol Festival had een manier gevonden waarop we deze zomer weer konden genieten van livemuziek. Helaas hoopten ze hierbij op iets meer verbetering van de coronacijfers. Deze is uitgebleven en daarop heeft de organisatie besloten Oerol toch af te gelasten dit jaar. Het digitale programma Het Imaginaire Eiland gaat wel door.

 

Beeld: © Roy Beusker (Nandi van Beurden)

Lees meer over