Theaternieuws week 16: oeuvreprijs voor Pia Douwes en gloednieuwe musicals

Iedere zondag praat Theater.nl je bij over het theaternieuws van de voorgaande week. Met deze keer aandacht voor de oeuvreprijs voor Pia Douwes, het overlijden van Jan Rot en musicals Les Misérables en Charlie and the Chocolate Factory.

Pia Douwes wint oeuvreprijs

Stichting Musical Awards heeft Pia Douwes bekroond met een Oeuvre Award. De jury noemt de actrice "Nederlands grootste musicalvedette" en eert haar vanwege haar hoogstaande optredens en de stimulering van aankomend musicaltalent. Douwes krijgt de onderscheiding uitgereikt tijdens het Musical Awards Gala op 28 april.

Jan Rot op 64-jarige leeftijd overleden

Jan Rot is vrijdagochtend overleden. De zanger was al geruime tijd ongeneeslijk ziek en moest vanwege zijn steeds verslechterende toestand zijn laatste tournee annuleren. Wel heeft Jan Rot afgelopen week nog zijn digitale afscheidsalbum I.P.V. Kaarten uitgebracht. Hiermee wilde hij alsnog afscheid nemen van zijn fans.

Theatertournee Suzan & Freek 

Suzan & Freek gaat dit najaar op een intieme theatertournee. Het Achterhoekse muzikale duo scoorde al grote hits met 'Als Het Avond Is', 'Blauwe Dag' en 'Goud'. Onlangs ontving het tweetal nog een Edison voor hun tweede album Dromen in Kleur. Tijdens de theatertournee speel Suzan Stortelder en Freek Rikkerink zowel oud als nieuw materiaal, en is er bovendien genoeg tijd voor sterke verhalen en anekdotes.

 

 

 

Les Misérables keert terug in Carré

De succesmusical Les Misérables is vanaf volgend jaar weer in Koninklijk Theater Carré te bewonderen. Het verhaal van Victor Hugo is in het verleden al meerdere malen in Nederland opgevoerd. Ditmaal zijn de hoofdrollen weggelegd voor onder meer Milan van Waardenburg, Freek Bartels en Vajèn van den Bosch.

Charlie and the Chocolate Factory

Na producties op onder meer Broadway en West End komt de musical Charlie and the Chocolate Factory dit najaar naar Nederland. Roald Dahls verhaal over Willy Wonka en zijn mysterieuze chocoladefabriek wordt vertolkt door onder anderen Peter van Heeringen, Anne-Marie Jung en Debbie Korpers. De tournee start eind augustus in Zaandam.

 

 

Renée van Wegberg en Bettina Holwerda maken nieuwe show

Musicalsterren Renée van Wegberg en Bettina Holwerda slaan de handen ineen en komen met een hilarisch en herkenbaar theaterconcert. In hun voorstelling #PERFECT delen ze anekdotes over het moederschap en zijn ze eerlijk over de ups en downs. Het theaterconcert is vanaf januari 2023 in de theaters te zien.

Kijktip: Leer van Fred

De theatershow Leer van Fred, van superstylist Fred van Leer is sinds deze week online te zien via Videoland. De voorstelling leert je alle tips en tricks op het gebied van kleding en styling. En minstens zo belangrijk: je kunt er heel hard om lachen!

 

 

Foto Pia Douwes: Roy Beusker

Gerelateerde onderwerpen