Theaternieuws week 14: De Parade, The Passion, een musical als hoorspel en een pauze voor Nasrdin Dchar

We praten je weer bij over het theaternieuws van de afgelopen week. Zo is het programma van Theaterfestival De Parade bekend gemaakt, krijgt The Passion een vervolg, is er nieuwe muziek van Simone Kleinsma en nog veel meer.

Programma van Theaterfestival De Parade 2022

De Parade is hét jaarlijkse theaterfestival. Na een speciale corona-editie vorig jaar, is het festival deze zomer weer terug als vanouds. En inmiddels is het programma voor 2022 bekend. Tussen 17 juni en 28 augustus kun je in verschillende grote steden genieten van artiesten als Lucky Fonz III, Ellen ten Damme, Paul de Munnik, De Dansers, Kiki Schippers en vele anderen. Kaartjes zijn vanaf 1 juni verkrijgbaar. 

Stand-up comedy bij De Avondshow

Arjen Lubachs programma is deze week overgenomen door verschillende stand-up comedians in De Avondshow Stand-ups. Onder andere Pieter Derks, Glodi Lugungu, Kim Schuddeboom en Alex Ploeg lieten hun licht schijnen over de actualiteit. De afleveringen zijn nog terug te kijken via NPO Start.

 

 

The Passion krijgt een vervolg

Op de donderdag voor Pasen kijken jaarlijks duizenden Nederlanders naar The Passion. Voor alle liefhebbers van dit televisiespektakel is er goed nieuws: er komt dit jaar een vervolg! Op 26 mei is de cast met onder meer Soy Kroon en Noortje Herlaar te zien in The Passion Hemelvaart.

Muziek uit Verder nu te beluisteren

Simone Kleinsma deelt in de solovoorstelling Verder haar persoonlijke verhaal over het overlijden van haar man Guus en de periode daarna. De liedjes uit de show zijn ondanks het zware thema toch licht en hoopvol. Je kunt sinds deze week de muziek uit Verder streamen via Spotify en Apple Music.

 

 

Musical als hoorspel op Radio 5

Afgelopen vrijdag was de musical War of the Worlds te beluisteren als een hoorspel op Radio 5. Dit stuk van George Orwell over een alieninvasie in de VS zorgde voor veel ophef toen het net verscheen. William Spaaij, René van Kooten en de andere hoofdrolspelers voeren het stuk live op in het programma 'Volgspot'. Je kunt het hoorspel terugluisteren via Radio 5. 

Interview met musicalster Roosmarijn Luyten

Roosmarijn Luyten schittert als Rachel Hazes in de musical Hij gelooft in mij. Wij spraken met haar over haar rol in deze hitmusical. Over het optreden zegt ze: "Ik vind het echt prachtig. Ik kan er geen genoeg van krijgen”.

 

 

Nasrdin Dchar last een pauze in

Acteur Nasrdin Dchar zal de komende jaren niet meer op het podium te zien zijn. Zijn impresariaat heeft laten weten dat Dchar een pauze neemt. Hij zal zijn theatertour nog wel afmaken. Je kunt de acteur nog tot en met 26 juni zien met zijn voorstelling Familiekroniek.

Meer theaternieuws lezen? Kijk dan op onze nieuwspagina.

Foto: Stef Nagel

Gerelateerde onderwerpen