Theaternieuws week 11: Mamma Mia met Soraya en Sister Act komt terug!

Een drukke week bij Theater.nl! We bezochten speciaal voor jullie drie mooie voorstellingen, waarover we uitgebreid verslag doen. En dan mogen we ook nog eens een prachtige filmpremière aankondigen op ons eigen streamingsplatform. Natuurlijk praten we jullie ook bij over het theaternieuws van afgelopen week. Genoeg te lezen dus!  

Glansrol Soraya Gerrits in Mamma Mia!  

Dit najaar speelt de musical Mamma Mia in vernieuwde versie in de theaters, en een nieuwe grote naam is nu bekend gemaakt! Soraya Gerrits kruipt in de huid van Sophie en staat naast musicalsterren Brigitte Heitzer en René van Kooten op het podium. Eerder speelde Soraya de rol van Alyssa in The Prom. Voor de overige namen moeten we nog even geduld hebben: deze worden eind maart bekend gemaakt. 

Familiespel

Samengestelde gezinnen zijn aan de orde van de dag en dat gaat regelmatig gepaard met de nodige obstakels. Reden genoeg er een tragikomedie aan te wijden die de gevoeligheden blootlegt. Annick Boer, Jacqueline Blom, Bas Hoeflaak en Mark Rietman spelen dubbelrollen in Familiespel en zorgen voor een avondje heerlijk lachen in het theater. Lees hier onze recensie

FTBLL - Can You Kick It?

ISH Dance Collective heeft met de voorstelling FTBLL - Can You Kick It voetbal tot kunst verheven, en maakte er een wervelende voorstelling van. Freestyle, voetbaltrucjes, dansmoves en een geweldige geluid- en lichtshow zorgen voor entertainment van de bovenste plank! Tel daar nog de persoonlijke verhalen van de performers bij op en je hebt de zaal plat. Lees hier onze beleving van deze prachtige show! 

Cellokrijgers (6+)

Oorkaan en Cello Octet slaan de handen ineen voor Cellokrijgers. Een fantasierijke voorstelling over moed, winnen & verliezen en de kracht van muziek, waarin de cello een hoofdrol speelt. De voorstelling is geschikt voor iedereen vanaf 6 jaar. Wij bezochten Cellokrijgers in Nijmegen en vertellen jou er hier alles over

 

  

Filmpremière Het zit in mijn hart op Streaming Theater.nl

Op 23 maart gaat de gloednieuwe film Het zit in mijn hart in première op jouw favoriete streamingsplatform Streaming Theater.nl! Tijdens deze film volgen we een professionele theatergroep voor acteurs met een verstandelijke beperking. Een filmische documentaire die zowel het maakproces als het sprookje dat ze neerzetten op een bijzondere manier in beeld brengt. Bekijk deze prachtige film gewoon vanuit huis!  

Musical Sister Act komt terug in het theater!

We moeten er nog even op wachten, maar de swingende musical Sister Act is volgend jaar te zien in ons land! Disco diva Deloris zoekt een veilig onderkomen bij de kloosterzusters en geeft daar een geheel eigen draai aan het koor, vol disco, soul en Motown. Van oktober 2024 tot en met mei 2025 brengt producent Media Lane de show in de theaters.    

Gerelateerde onderwerpen