Theaternieuws week 10: benefiet, Simone Kleinsma, Streamers

Er was weer veel theaternieuws de afgelopen week, daarom praten wij je bij. Er waren benefietvoorstellingen voor Oekraïne, de hoofdrolspelers van Checkpoint Charlie zijn bekend, The Streamers geven een live optreden en Klassiekers met Kleinsma komt terug. En nog veel meer!

Benefietvoorstellingen voor Oekraïne

Sinds vorig weekend organiseert de culturele sector verschillende acties om geld op te halen voor de inwoners van Oekraïne. Bij het Concert for Peace heeft het Concertgebouw in Amsterdam meer dan 100.000 euro opgehaald voor dit goede doel. Ook komend weekend zijn er nog benefietvoorstellingen te bezoeken. Zo gaan aanstaande zaterdag alle opbrengsten van ONE de musical naar Giro 555.

 

 

Hoofdrolspelers Checkpoint Charlie

Linda Verstraten en Sanne den Besten zijn de hoofdrolspelers in de nieuwe musical Checkpoint Charlie. Dit maakte producent Goedemorgen Theaterproducties deze week bekend. De musical over de muur tussen oost- en west-Berlijn is vanaf 2023 te zien in de theaters.

Live optreden van The Streamers

De online concerten van The Streamers hebben ons door de coronapandemie heen gesleept. Hoewel het nooit hun plan was om live te gaan optreden, kun je de band binnenkort toch in het echt zien! Op 17 september spelen The Streamers live in het Olympisch Stadion in Amsterdam.

 

 

Musicals uitgesteld door corona

Soldaat van Oranje zou eindelijk weer beginnen na een lange stop door de lockdown en de coronamaatregelen. Helaas zijn de eerste voorstellingen van Soldaat van Oranje afgelast. Er waren namelijk te veel coronabesmettingen bij de leden van de cast en crew. Ook voorstellingen van Titanic14 de musical en Aladdin gingen door de vele besmettingen niet door deze week. Hopelijk kunnen de shows snel weer worden hervat!

Theatergroep Kwatta stopt

Deze week was er ook slechts nieuws voor het jeugdtheater in Nederland. Theatergroep Kwatta stopt ermee na dit seizoen. Het gezelschap kan namelijk geen voorstellingen meer produceren doordat ze geen structurele subsidies meer ontvangen van de Rijksoverheid en de provincie. Ze spelen nog wel hun voorstelling Metamorfosen. Hiermee is Gelderland een van de enige provincies zonder professioneel jeugdtheatergezelschap.

Nieuw seizoen Klassiekers met Kleinsma

Simone Kleinsma is binnenkort weer terug op de buis met een nieuw seizoen Klassiekers met Kleinsma. In dit programma van Omroep MAX bespreekt ze samen met Nederlandse artiesten de pareltjes uit de kleinkunstwereld. We kunnen niet wachten tot het tweede seizoen te zien is.

 

 

Terugkijktips

Wil je dit weekend nog iets leuks kijken, maar weet je niet wat? Dan hebben wij nog twee goede terugkijktips. Kijk bijvoorbeeld de eerste show van Alex Ploeg op NPO 3. Zijn cabaretdebuut was direct een groot succes. Of kijk naar de aflevering van Volle Zalen van deze week met als gast Joke Bruijs.

Foto: Wesley de Wit / Omroep MAX

Gerelateerde onderwerpen