TheaterHangaar heropent vandaag de deuren voor Soldaat van Oranje

Ondanks de coronacrisis is vanaf vandaag weer de eerste grote productie live te zien. De succesvolle musical Soldaat van Oranje wordt vandaag hervat in de TheaterHangaar in Katwijk.

Eind juli werd al aangekondigd dat de musical, die al sinds 2010 speelt, ondanks de pandemie weer van start gaat. Uiteraard wordt hierbij rekening gehouden met de coronamaatregelen. Daardoor kunnen er een stuk minder mensen in de zaal zitten: 300 in plaats van 1100. De musical, die steevast is uitverkocht, is daarmee niet rendabel. Toch is producent Fred Boot erg blij dat ze weer kunnen beginnen.

Paar maanden uitzingen

Boot laat aan het ANP weten erg blij te zijn dat hij zijn team weer aan het werk kan zetten: "Het voelt heel raar, bijzonder maar ook stoer dat we het gewoon gaan doen en proberen". Maar hij maakt hierbij wel de kanttekening dat ze op deze manier niet oneindig door kunnen gaan. "We maken een behoorlijk verlies per voorstelling. Maar we hebben er toch voor gekozen om te gaan spelen om in ieder geval al die mensen die al gereserveerd hadden de voorstelling te laten zien en om onze mensen weer aan het werk te hebben. Ongeveer 60 tot 70 procent van onze medewerkers is zzp’er. Het wordt wel tijd dat ze weer een factuur kunnen sturen." Boot verwacht het tot het voorjaar wel te redden, maar daarna zal gekeken worden of Soldaat van Oranje door kan blijven spelen.

10-jarig jubileum

Soldaat van Oranje zou in oktober dit jaar tien jaar bestaan. Dit zou natuurlijk op een grootse manier gevierd worden, maar dat wordt uitgesteld. Boot zegt het "niet gepast te vinden nu een feestje te vieren" en daarnaast heeft de musical een halfjaar lang niet kunnen spelen. De hoop is dus dat over een halfjaar de maatregelen soepeler zijn en de musical nog lang door kan gaan. Het is de meest succesvolle musical ooit in Nederland met meer dan 3 miljoen bezoekers en bijna 3000 voorstellingen

 

Kijk voor nog veel meer musicals in onze theateragenda.

Gerelateerde onderwerpen

Lees meer over