Theaterfestival Oerol ook dit jaar online te volgen

Voor het tweede jaar op rij kan het theaterfestival Oerol niet in fysieke vorm plaatsvinden op Terschelling. Daarom heeft de organisatie het idee voor het online festival Het imaginaire eiland weer leven in geblazen.

In maart van dit jaar kwamen er positieve berichten naar buiten dat het Terschellingse theaterfestival live door kon gaan in 2021. Natuurlijk wel in aangepaste vorm om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Maar helaas een maand later bleek dat het toch nog niet haalbaar was door de maatregelen die nog van kracht zijn.

Evenement

Tegen de Volkskrant vertelt Siart Smit, directeur van het theaterfestival, dat de organisatie het hele jaar hard gewerkt heeft aan een fysieke Oerol van 11 t/m 20 juni 2021. Maar Oerol wordt gezien als een evenement en die mogen pas vanaf 30 juni weer plaatsvinden. Toen de organisatie het nieuws kreeg dat het festival toch niet door mocht gaan, hebben ze twee weken de tijd genomen om het te verwerken. Maar al snel bundelde ze hun krachten opnieuw om een online programma op te zetten. "We hebben toen veel opdrachten uitgezet naar interessante theatermakers. Om dingen te maken die dan later met livepubliek ervaren kunnen worden", vertelt Smit aan de Volkskrant.

Het imaginaire eiland

Daarom is er wederom gekozen voor een online versie van Oerol genaamd Het imaginaire eiland, net als vorig jaar. In deze editie is er Radio Oerol, online voorstellingen en een digitale dagkrant. Er zijn onder andere voorstellingen te zien van Willem de Bruin (De Opposites), Karlijn Kistemaker en Nineties Productions.

Foto: Jelte Keur

Lees meer over