Nieuwe tv-reeks Theater Maas blikt vooruit met André van Duin en Simone Kleinsma

Dinsdag 16 februari start het nieuwe tv-programma Theater Maas van AVROTROS. Presentator Cornald Maas blikt met bekende artiesten als André van Duin en Simone Kleinsma vooruit op wat er nu (online) kan en wat we straks na de coronacrisis van de theaterwereld mogen verwachten.

Waarom kijkt Gijs Scholten van Aschat uit naar een musical over Johan Cruijff? Wat valt er momenteel online te beleven? En gaat een theatervoorstelling er na de coronacrisis anders uitzien dan voorheen? 

Maas in gesprek met theaterprominenten

Acht weken lang staat de dinsdagavond van NPO 2 in het teken van theater met Theater Maas. Van musicals tot cabaret en van muziektheater tot ballet; niets blijft onbehandeld. Iedere aflevering praat presentator Maas met een bekende artiest, te beginnen met Gijs Scholten van Aschat. Daarna volgen Maike Meijer, Jacqueline Govaert, Ilse Warringa, Hadewych Minis, Simone Kleinsma, Pieter Derks en André van Duin.

Maas: "We laten zien wat er, ondanks corona, nog wél op de Nederlandse podia te beleven valt - vooral online. En we blikken vooruit op voorstellingen en concerten die straks, als er weer meer mogelijk is, te zien zullen zijn. Zo dragen we er hopelijk aan bij dat iedereen het theater en het rijke aanbod blijft vinden."

Theater Maas is vanaf dinsdag 16 februari acht weken lang om 21:10 uur te zien op NPO 2.

Foto: Sabrina Bongiovanni

Gerelateerde onderwerpen

Lees meer over