Theater De Weijer moet stoppen door coronacrisis

Theater De Weijer in Boxmeer is deels failliet. Het theater stopt met haar culturele programma en restaurant. De coronamaatregelen hebben een enorme impact op het theater waardoor ze deze beslissing moeten nemen. Dit maakte de organisatie bekend op hun Facebookpagina.

"De maatregelen vanuit de overheid zijn natuurlijk begrijpelijk, maar ze hebben een enorme impact op onze organisatie en als particulier theater zonder structurele subsidie is dit niet te dragen", verklaren ze op Facebook.

Alle theaters zijn tot in ieder geval 1 juni gesloten om de verspreiding van het coronavirus onder controle te krijgen. De hele culturele sector lijdt hier heel erg onder en loopt miljoenen euro's omzet mis. De overheid is druk bezig om met verschillende maatregelen de sector te redden. Maar zoals we hier zien, zal dat niet elke onderneming kunnen redden.

De Weijer hoopt op doorstart

Ook het Boxmeerse theater heeft hier mee te maken. Daarom heeft de organisatie zich deels failliet laten verklaren. Maar dit doen ze ook met een goede reden. Ze hopen nog een doorstart te kunnen maken. Al houden ze wel een slag om de arm: "Al kunnen we daar niets in toezeggen, de toekomst is simpelweg te onzeker".

Cabaretiers ook geschrokken

Verschillende artiesten reageerden verlagen op het nieuws over De Weijer. Guido Weijers, die zelf uit Boxmeer komt, zei tegen De Gelderlander dat hij het "echt ontzettend jammer" vindt. "Dit is het theater waar ik in 1997 ben begonnen"

Stand-up comedian en cabaretier Leon van der Zanden is zich ook wild geschrokken. Hij vertelt tegen De Gelderlander: "De Weijer is een ontzettend warm theater, waar alles kan. Ik voelde me er creatief helemaal thuis. Zo’n mooie traditie, dat valt nu weg".

Foto: Facebookpagina De Weijer

Gerelateerde onderwerpen