Theater aan Huis: waar kan je nog online voorstellingen kijken?

Nu er toch steeds meer beperkingen komen voor de theaters in Nederland, sluiten steeds meer locaties hun deuren. Je mag immers nog maar met dertig mensen in de zaal zitten en dat is voor de meeste locaties niet rendabel te krijgen. Dus wat nu? Kun je helemaal niks meer zien? Nou, dat hoeft niet bepaald waar te zijn. Al eerder dit jaar gaven we je heel vele tips om theatervoorstellingen veilig thuis te kijken. Waar kan je het gemakkelijkste online naar het theater? Dat laten we je nog een keer zien!

Theater streaming-diensten

Een van de eerste tips die we je zó kunnen aanraden zijn streamingdiensten die gespecialiseerd zijn in theatervoorstellingen. Daar hebben we eerder al wel eens wat tips voor gegeven (zoals hier), maar momenteel zijn we vooral erg gecharmeerd van TheaterThuis. Deze gloednieuwe dienst biedt voor nog geen tien euro per maand een uitgebreid aanbod van de beste cabaret-, toneel- en muziektheatervoorstellingen.

 

Theatergezelschappen on demand

Maar streaming-diensten zijn zeker niet de enige plek waar je online naar voorstellingen kunt kijken. Zo kun je bij ITA on Demand een aantal voorstellingen zien van Internationaal Theater Amsterdam. Veel stukken van Het Nationale Theater staan online en hier hebben we een aantal tips verzameld.

Bij Betty Asfalt TV vind je de show van Paul Haenen, inclusief veel materiaal dat steun biedt tijdens de coronacrisis. Jon van Eerd heeft zijn ge-wel-di-ge komedies verzameld op Harrieflix. Hou je van musicals? Hier vind je de digitale schatkamer van Stage Entertainment!

De afgelopen maanden hebben we ook regelmatig stukken van Het Nationale Ballet getipt (zoals Mata Hari, Het Zwanenmeer en Hold On). Het Nationale Ballet plaatste nog steeds voorstellingen online. 

  

Jeugdtheater online

Ook voor de jeugd is er in deze (hopelijk kort en bondige) lockdown nog genoeg te zien! Zo kun je kijken naar Tom's Magische Speelgoedwinkel. Voor de oudere jeugd is er Fataal de musical, naar het boek van Carry Slee. Zoek je liever tijdloos vermaak waarbij je alle zorgen kan vergeten en het hele gezin ouderwets kan genieten? Dan raden we de jeugdvoorstellingen van Theater Rotterdam aan. Die zijn nog steeds een feest om naar te kijken.

 

 

Ben je op zoek naar een andere musical of toneelstuk? Kijk dan ook even in onze theateragenda.

Gerelateerde onderwerpen