Theater aan huis: Marx met Frank Lammers

Aanstaande zondag kun je om 19:00 kijken naar Marx, de zeer succesvolle solo-voorstelling van Frank Lammers. De acteur stapt namelijk opnieuw in de rol van de grondlegger van het communisme. De uitzending wordt live uitgezonden op Facebook.

Het toneelstuk maakte Frank Lammers samen met Het Zuidelijk Toneel. De tournee van het toneelstuk is natuurlijk stilgelegd door de quarantaine-maatregelingen. Daarom kan iedereen zondag thuis op de bank naar de voorstelling kijken. De voorstelling wordt uitgezonden op de de Facebook-pagina's van Omroep Tilburg en Het Zuidelijk Toneel.

Marx in de moderne tijd, met een glansrol voor Frank Lammers

Marx is een erg geliefde voorstelling, die voor het eerst in première ging in 2017. Hier kruipt acteur Frank Lammers in de huid van de beroemde filosoof en grondlegger van het socialisme en communisme, Karl Marx. In de voorstelling herrijst Marx als het ware uit de dood. Hij gunt je een kijkje in zijn privéleven, dat werd geteisterd door ziekte, stervende kinderen, armoede en conflicten. Maar ook vertelt hij over zijn vreugde, hoe zijn leven verlicht werd door de liefdestrouw van zijn vrouw en de levenslange vriendschap met Friedrich Engels.

Maar het is ook een stuk dat gaat over de rol van het socialisme in de wereld van nu. Hebben de ideeën van Marx 
een even lange baard als hun bedenker? Regisseur Stefaan Van Brabandt vindt van niet. In zeker zin is de maatschappij van 1848 nog net zo actueel als nu. Karl Marx schreef in die tijd het Communistisch Manifest en Das Kapital. Marx kijkt nu, in deze monoloog, terug op zijn erfenis. 

 

Ben je op zoek naar een toneelstuk? Kijk dan ook even in onze theateragenda.

Gerelateerde onderwerpen