Theater aan Huis: Jeugdtheater Kwatta (GRATIS!)

Nu alle theaters in Nederland gesloten blijven tot 1 juni, kun je niet met je kinderen naar het theater. Maar dat wil niet zeggen dat je niet naar voorstellingen kunt kijken! Om het het leed te verzachten zetten veel theatermakers hun stukken online. Deze keer tippen we daarom jeugdtheater Kwatta, die al jarenlang prachtige kindervoorstellingen maakt. De komende tijd plaatsen ze complete voorstellingen gratis online op YouTube.

Kwatta maakt al jaren bekroonde kindervoorstellingen en is dus érg geliefd bij de jeugd. Zo speelden ze dit seizoen De Familie van Nielie in alle staten en Jabber. Vooral die laatste voorstelling viel enorm op.

Jabber van Kwatta

Jabber is een kindervoorstelling vanaf 6 jaar die gemaakt is een gek soort mengelmoestaaltje. Het is alsof alle talen kriskras door elkaar worden gepraat. Maar de voorstelling is zo gemaakt dat iedereen alles toch begrijpt! En net als bij alle vogels wordt er de hele voorstelling door gezongen. Jibbe Willems won daarom ook een Gouden Krekel voor het libretto van deze bijzondere voorstelling!

Juist voor de kleintjes is Jabber een magisch schouwspel. In de voorstelling zie je vier vogels. Drie vogels wonen op één nest. Een vogels reist rond. Maar wat gebeurt er als vreemde vogels elkaar ontmoeten? Kunnen ze met elkaar praten? Elkaar verstaan? Dat kun je nu ontdekken, want deze voorstelling heeft Kwatta inmiddels al online staan:

 

- YouTube

Nog veel meer van Kwatta

Jabber is de nieuwste voorstelling van Kwatta die momenteel gratis te bekijken is. Maar er staan ook een aantal oude pareltjes van Kwatta op YouTube. Zo kun je kijken naar Mariken (6+), Dissuss (8+), en Hou van die hond (8+). Dissuss is met name een bijzonder stuk; deze epische musical maakte Kwatta samen met het Gelders Orkest. Het vertelt het klassieke verhaal van Odysseus in de Nederlandse polder.

 

Ben je op zoek naar een familie-voorstelling? Kijk dan ook even in onze theateragenda.

Gerelateerde onderwerpen