Theater aan huis: ITA on demand

De theaters zijn inmiddels weer open en vanaf 1 juli mogen er 100 bezoekers naar een voorstelling komen kijken. Ook Internationaal Theater Amsterdam (ITA) is sinds 1 juni weer open. Tijdens de quarantaine zijn echter verschillende voorstellingen online verschenen. Verdwijnen die nu? Niet bepaald. Je kunt alles terugkijken via ITA On Demand.

Hier kun je bijvoorbeeld de volledige Decamerone terugkijken, het project dat ITA en Het Nationale Theater samen uitvoerden tijdens de quarantainetijd. Het project werd opgenomen door de VPRO. 

Maar dat is zeker niet het enige wat online blijft staan. Er staan verschillende stukken van regisseur Ivo van Hove bij. Zoals Het Temmen van de Feeks, een moderne bewerking op het stuk van Shakespeare, met Halina Reijn en Hans Kesting in de hoofdrollen. Een ander stuk wordt nog steeds jaarlijks gespeeld: La Voix Humaine is een heuse klassieker van ITA, die erg geliefd is bij het publiek.

En tot slot staat ook nog het toneelstuk Opening Night online. Het is een toneelstuk over een toneelstuk. Deze voorstelling is met de ogen van nu haast een symbool voor hoe het theater er vóór corona uitzag: volgepakt met publiek en overal geroezemoes. 

 

Ben je op zoek naar een ander toneelstuk? Kijk dan ook even in onze theateragenda.

 

Gerelateerde onderwerpen