Theater aan Huis: Het Nationale Ballet speelt Het Zwanenmeer

Het Nationale Ballet streamt vandaag Het Zwanenmeer, een romantisch ballet op de muziek van de Russische componist Tsjaikovski. Het 'ballet der balletten' is vanavond (9 mei) om 19:00 uur te zien op de website van het balletgezelschap.

Het ZwanenmeerMisschien wel een van meest beroemde balletvoorstellingen ooit gemaakt, vandaar ook de bijnaam 'ballet der balletten'. Geniet vanavond van dit romantische en ontroerende meesterwerk in de internationaal geprezen versie van Rudi van Dantzig. De dansers worden muzikaal ondersteund door de prachtige muziek van Pjotr Iljitsj Tsjaikovski. 

Het Zwanenmeer

Het Zwanenmeer vertelt het verhaal van de liefde tussen prins Siegfried en prinses Odette. Door een betovering van de duistere tovenaar Von Rothbart verandert Odette in een zwaan. Alleen oprechte en zuivere liefde kan de betovering doorbreken. Von Rothbart probeert via zijn dochter Odile, die als twee druppels water op Odette lijkt, tussen de geliefden te komen.

De virtuoze danspartijen, de schitterende muziek en het oogstrelende decor maken dit verhaal tot een balletvoorstelling die je gezien moet hebben.

Bekijk Het Zwanenmeer vanavond (9 mei) om 19:00 uur via de website van De Nationale Opera & Ballet. Schikt het tijdstip niet? Geen nood, de voorstelling blijft na afloop nog een week te bewonderen.

Streams De Nationale Opera & Ballet

Sinds enkele weken streamt De Nationale Opera & Ballet elk weekend prachtige uitvoeringen. Zo is er de afgelopen weken onder meer aandacht besteed aan Notenkraker & Muizenkoning, Parsifal en het werk van Hans van Manen.

Foto: © Marc Haegeman

Gerelateerde onderwerpen