Theater aan Huis: De Theatertroep

Doordat alle openbare gelegenheden tot 1 juni in Nederland gesloten blijven, kun je helaas voorlopig niet naar het theater. Stom, natuurlijk. Maar doordat veel gezelschappen hun voorstellingen online plaatsen, is het wel een ideale tijd om dingen te gaan ontdekken. Met Theater aan Huis kun je veilig thuis vanuit de huiskamer in quarantaine naar voorstellingen kijken. En dat is vaak gratis. Dit is dus bijvoorbeeld het ideale moment om De Theatertroep te ontdekken, die al jaren komedische voorstellingen maakt in Amsterdam.

De Theatertroep maakte Vaudeville-theater. Dit is een oud theatergenre waar bijvoorbeeld Monty Python ook op gebaseerd is. Je krijg allemaal verschillende korte grappige sketches te zien. Verwacht slechte verkleedpartijen, verwijzingen naar oude klassieke voorstellingen en heel veel moderne knipogen, dubbele bodems en een vierde wand die om de haverklap omvalt. 

Een goed voorbeeld hiervan is Vaudeville IV, een show vol met maskerades, Franse deurenkluchten en ridders met boreale ridderlijke waardes. Deze voorstelling staat in zijn geheel online:

Het inladen van de media-bestanden is mislukt.

De Theatertroep heeft veel online staan

En wat het aardige is: De Theatertroep heeft verschillende complete stukken online staan. Zo kun je ook kijken naar Opgediept en Love for Love. Ook vind je een compilatie van oude voorstellingen, die praktisch neerkomt op een korte versie van Vaudeville I - III. Dat smaakt allemaal erg naar meer, al is het maar omdat de oude registraties niet echt van perfecte kwaliteit zijn.
Ben je op zoek naar een komedie? Kijk dan ook even in onze theateragenda.

Gerelateerde onderwerpen