Theater aan Huis: By Jeeves

Elk weekend kun je een musical van Andrew Lloyd Webber bekijken via het YouTubekanaal The Shows Must Go On. Afgelopen weken zagen we al Joseph and the Amazing Technicolor Dreamcoat, Jesus Christ Superstar, The Phantom of The Opera en Love Never Dies. Vanaf vandaag zie je de musical By Jeeves.

By Jeeves was voor het eerst te zien in 1975. De musical flopte aanvankelijk en draaide maar een maand op West End. Pas twintig jaar later werd er een nieuwe versie gemaakt. Door de eerste geflopte versie waren de verwachtingen laag, maar dit keer deed de musical het goed en werd hij verlengd. Vanaf 2001 was By Jeeves ook te zien op Broadway.

Het verhaal van By Jeeves

By Jeeves verhaalt over de vriendelijke heer Bertie Wooster en zijn slimme lijfknecht Jeeves. De musical is gebaseerd op de verhalen van P.G. Wodehouse, waarin Jeeves regelmatig zijn heer uit de penarie redt.

De musical is vanaf vandaag (vrijdag 8 mei) te zien vanaf 20:00 uur op het YouTubekanaal The Shows Must Go On. Zoals elke week blijft de musical te streamen gedurende het weekend.

Teaser By Jeeves

Lees meer over