The Passion 2021: Freek Bartels als Jezus, Rob Dekay speelt Judas

De complete cast van The Passion 2021 is bekend! Gisteren onthulde KRO-NRCV de deelname van Freek Bartels, Rob Dekay en Leo Alkemade. Het televisiespektakel wordt op 1 april (Witte Donderdag) uitgezonden.

Tijdens de paasvertelling vertolkt Bartels de rol van Jezus, terwijl Dekay en Alkemade in de huid kruipen van respectievelijk Judas en Petrus. Met deze aankondigingen is de cast van The Passion 2021 compleet. Eerder onthulde de organisatie al dat Trijntje Oosterhuis Maria zal spelen en Tygo Gernandt te zien zal zijn als Pilatus. Humberto Tan neemt de rol van verteller op zich, terwijl Anita Witzier verslaggeefster is bij het verlichte kruis.

 

 

The Passion 2021

Het grootste muzikale paasspektakel van Nederland is dit jaar toe aan haar 11e editie. Op 1 april (Witte Donderdag) is het evenement in Roermond live te volgen via NPO 1. Thema van The Passion 2021 is #ikbenervoorjou. KRO-NCRV wil met dit thema een omroep doen om naar elkaar om te blijven kijken, zeker nu in tijden van de coronapandemie. Vanwege datzelfde coronavirus vond er vorig jaar geen feestelijke jubileumeditie plaats, maar werd gekozen voor een opzet met hoogtepunten uit de voorgaande edities.

Ook in 2021 wijkt het format op sommige punten af van de eerdere tv-paasvertellingen. Zo is er voor het eerst plaats voor enkele Engelstalige nummers. Oosterhuis brengt onder meer Eric Claptons 'Tears in Heaven' ten gehore. Een voorproefje kun je beluisteren in het NPO Radio 2-programma Gijs 2.0.

Foto: Cast The Passion 2021 - fotograaf Stijn Ghijsen

 

Gerelateerde onderwerpen

Lees meer over