The Mousetrap in 2023 terug in Nederlandse theaters

The Mousetrap is ook volgend jaar in de Nederlandse theaters te bewonderen. Willeke van Ammelrooy, Wilbert Gieske en Frederik Brom maken wederom hun opwachting in het theatrale moordmysterie. Chris Tates en Levi Vos zijn de nieuwe aanwinsten voor de cast.

Agatha Christies The Mousetrap is 's werelds langstlopende theaterproductie. Het stuk, gebaseerd op Christies hoorspel Three Blind Mice, ging in 1952 in première en is sindsdien niet meer uit de theaters weg te denken. Rick Engelkes bracht de productie vorig seizoen in Nederland terug op de planken en tekent nu voor een succesvol vervolg in 2023.

Cast The Mousetrap

De cast van The Mousetrap blijft grotendeels intact. Zo geven Willeke van Ammelrooy, Frederik Brom en Wilbert Gieske opnieuw acte de présence. Nieuwkomers zijn Chris Tates en Levi Vos. Daarnaast spelen Roos van Erkel, Danny Westerweel en Guusje te Pas mee in het spannende toneelstuk.

Theatergeheim

The Mousetrap draait om de vraag wie de twee moorden heeft gepleegd rondom het ingesneeuwde Monkswell Manor. Alle aanwezigen hebben een motief en gelegenheid, maar wie is de schuldige? Wie de dader precies is, is een groot theatergeheim. Iedereen die de zaal verlaat, zwijgt als het graf. Christie heeft zelfs in haar testament vastgelegd dat het verhaal pas verfilmd mag worden als het stuk niet meer in het theater wordt opgevoerd. 

Beeld: Willem van Walderveen

Gerelateerde onderwerpen