The Lion King krijgt een nieuwe Scar

Ara Halici is vanaf eind januari te zien als Scar in Disney-musical The Lion King in het AFAS Circustheater in Scheveningen. Hij gaat de rol delen met Jorrit Ruijs, de acteur die sinds de première in oktober 2016 de rol speelt.

Ara Halici is mooie aanwinst voor de cast, want hij is niet onbekend met Disney-producties. Vorig jaar sprak hij een belangrijke hoofdrol in voor de Disney-Pixar film Coco. Verder heeft hij erg veel ervaring in de musicalwereld en won twee keer een Johny Kraaijkkamp Musical Award voor Beste Mannelijke Hoofdrol (in Merrily We Roll Along en Cabaret)

Halici staat dan ook te trappelen om aan dit avontuur te beginnen. 'Omdat het om een fysiek zware rol gaat ben ik in september al begonnen met een personal trainer om goed voorbereid te beginnen met de repetities' vertelt hij in de aankondiging. 'Na een repetitie bekijk ik vaak de voorstelling om een goed beeld te krijgen van wat ik straks mag doen. Ik kan niet wachten om zélf op dat toneel te staan.'

The Lion King is overigens nog zeker te zien tot augustus 2018. Je kunt echter momenteel alleen kaarten kopen tot en met april.

Foto: Roy Beusker

Lees meer over